Almás meggyleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg meggy
  • 4 kisebb alma
  • 3 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • nagy csipet só
  • 0,5 kk őrölt fahéj
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • 1 jó púpos ek vaníliás pudingpor
  • 2 dl főzőtejszín (20 %-os)

Elkészítése:

A gyümölcsöket megtisztítjuk, a meggyet kimagozzuk, a meghámozott almát kisebb darabokra vágjuk.

Egy kisebb fazékban, annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni. Ízesítjük sóval, cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel.

A pudingport a tejszínnel csomómentesre keverjük és a meleg leves levével felhígítjuk (hőkiegyenlítést végzünk). Ha a gyümölcsök megpuhultak, a tejszínt folyamatos kevergetés mellett a levesbe csorgatjuk. Ha már kellőképpen besűrűsödött elzárjuk.

Jól behűtve kínáljuk.

Tipp:

Ebben a hőségben a hideg gyümölcsleves esik csak igazán jól. Anyukámtól kaptunk egy kis vödör meggyet, mert a miénk már elfogyott. Ennek egy részéből és pár almából finom leves készült. Egyszerű, édes, gyümölcsös fogás.