Hozzávalók:
Elkészítése:
A gyümölcsöket megtisztítjuk, a meggyet kimagozzuk, a meghámozott almát kisebb darabokra vágjuk.
Egy kisebb fazékban, annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni. Ízesítjük sóval, cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel.
A pudingport a tejszínnel csomómentesre keverjük és a meleg leves levével felhígítjuk (hőkiegyenlítést végzünk). Ha a gyümölcsök megpuhultak, a tejszínt folyamatos kevergetés mellett a levesbe csorgatjuk. Ha már kellőképpen besűrűsödött elzárjuk.
Jól behűtve kínáljuk.
Ebben a hőségben a hideg gyümölcsleves esik csak igazán jól. Anyukámtól kaptunk egy kis vödör meggyet, mert a miénk már elfogyott. Ennek egy részéből és pár almából finom leves készült. Egyszerű, édes, gyümölcsös fogás.