Almás meggyleves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg meggy
- 3 nagyobb alma
- 1 csipet só
- 4 ek cukor
- 1 kk őrölt fahéj
- 6-7 szegfűszeg
- 1 púpos ek vaníliás pudingpor
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
Elkészítése:
A gyümölcsöket megtisztítjuk, a meggy szárát eltávolítjuk, a meghámozott almát kisebb darabokra vágjuk. Egy kisebb fazékba rakjuk a gyümölcsöket, felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Ízesítjük a fűszerekkel.
Pár percig főzzük, míg az alma és a meggy is megpuhul. Ezalatt a pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel. A meleg leves levéből merve felhígítjuk a tejszínt (hőkiegyenlítést végzünk), majd lassan a levesbe csorgatjuk. Hagyjuk besűrűsödni.
Jól behűtve kínáljuk.
Tipp:
Itt a kánikula, és a legjobb ilyenkor egy tányér hideg gyümölcsleves. Amikor a leveseket kevésbé kedvelő férj is gyümölcslevest kér, akkor nincs mit tenni, irány a konyha. A sok napsütésnek köszönhetően a kertben a meggy egy része már egész szép piros és édes, ezért nem is volt kérdés, hogy ez a gyümölcs lesz a leves alapja. Pár árva alma is került bele a gyümölcsös kosárból. Hm, de finom is volt…