Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás meggyleves recept

Almás meggyleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg meggy
    • 3 nagyobb alma
    • 1 csipet só
    • 4 ek cukor
    • 1 kk őrölt fahéj
    • 6-7 szegfűszeg
    • 1 púpos ek vaníliás pudingpor
    • 2 dl főzőtejszín (20%-os)

    Elkészítése:

    A gyümölcsöket megtisztítjuk, a meggy szárát eltávolítjuk, a meghámozott almát kisebb darabokra vágjuk. Egy kisebb fazékba rakjuk a gyümölcsöket, felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Ízesítjük a fűszerekkel.

    Pár percig főzzük, míg az alma és a meggy is megpuhul. Ezalatt a pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel. A meleg leves levéből merve felhígítjuk a tejszínt (hőkiegyenlítést végzünk), majd lassan a levesbe csorgatjuk. Hagyjuk besűrűsödni.

    Jól behűtve kínáljuk.

    Tipp:

    Itt a kánikula, és a legjobb ilyenkor egy tányér hideg gyümölcsleves. Amikor a leveseket kevésbé kedvelő férj is gyümölcslevest kér, akkor nincs mit tenni, irány a konyha. A sok napsütésnek köszönhetően a kertben a meggy egy része már egész szép piros és édes, ezért nem is volt kérdés, hogy ez a gyümölcs lesz a leves alapja. Pár árva alma is került bele a gyümölcsös kosárból. Hm, de finom is volt…

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá