Almás cukkini krémleves recept

Hozzávalók:
- 2 db 15-20 cm-es cukkini
- 4 savanykás alma
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 tk zsír
- 2 ek tejföl
- 2 ek 5% almaecet
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A cukkinit megmossuk, és kockákra vágjuk. Az almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, és feldaraboljuk. A hagymát nagyon apróra vágjuk.
A zsíron megdinszteljük a hagymát üvegesre, közben megsózzuk. Amikor kész, beletesszük a cukkinit és az almát. Egy kicsit pároljuk őket együtt, és felöntjük kb. másfél liter vízzel (annyira, hogy jól ellepje).
Amikor felforr, egy kicsit visszaveszünk a lángból, és puhára főzzük. Amikor megpuhult, levesszük a tűzről, beletesszük a tejfölt, és a rúdmixerrel simára keverjük. Megkóstoljuk, kissé édeskés savanykás az íze. Ha kell, sózzuk, majd visszatesszük a tűzre, és összeforraljuk.
Lezárjuk a lángot, és beletesszük az ecetet. Ha az alma savanyú volt, akkor lehet, hogy kevesebb ecet kell bele.
Tipp:
Most készítettem először el ezt a levest, de legközelebb teszek bele kaprot is. Szerintem úgy még finomabb lesz. Ebben a melegben jól esik egy kis savanykás étel.
Hidegen és melegen egyaránt ehető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »