Almás cukkini krémleves recept

Hozzávalók:
- 2 db 15-20 cm-es cukkini
- 4 savanykás alma
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 tk zsír
- 2 ek tejföl
- 2 ek 5% almaecet
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A cukkinit megmossuk, és kockákra vágjuk. Az almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, és feldaraboljuk. A hagymát nagyon apróra vágjuk.
A zsíron megdinszteljük a hagymát üvegesre, közben megsózzuk. Amikor kész, beletesszük a cukkinit és az almát. Egy kicsit pároljuk őket együtt, és felöntjük kb. másfél liter vízzel (annyira, hogy jól ellepje).
Amikor felforr, egy kicsit visszaveszünk a lángból, és puhára főzzük. Amikor megpuhult, levesszük a tűzről, beletesszük a tejfölt, és a rúdmixerrel simára keverjük. Megkóstoljuk, kissé édeskés savanykás az íze. Ha kell, sózzuk, majd visszatesszük a tűzre, és összeforraljuk.
Lezárjuk a lángot, és beletesszük az ecetet. Ha az alma savanyú volt, akkor lehet, hogy kevesebb ecet kell bele.
Tipp:
Most készítettem először el ezt a levest, de legközelebb teszek bele kaprot is. Szerintem úgy még finomabb lesz. Ebben a melegben jól esik egy kis savanykás étel.
Hidegen és melegen egyaránt ehető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »