Alma-eper leves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 4 közepes alma
- 25 dkg eper
- 1 csipet só
- 2-3 ek cukor (a gyümölcsök édességének függvényében)
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
- 0,5 tasak eperízesítésű pudingpor
- 1 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
Az epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk.
Az almákat meghámozzuk, magházukat kiemeljük és a gyümölcshúst közepes darabokra vágjuk és annyi vízzel felöntve, hogy kicsit túlérje, feltesszük főni. Meghintjük a sóval, cukorral. Ha már puha, hozzáadjuk az epret.
A pudingport a tejszínnel csomómentesre keverjük. A levesből mert pár evőkanál meleg lével felhígítjuk, majd folyamatos kevergetés mellett beleöntjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és hagyjuk felfőni.
Jól behűtve kínáljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.