Alma-eper leves recept

Hozzávalók:
- 4 közepes alma
- 25 dkg eper
- 1 csipet só
- 2-3 ek cukor (a gyümölcsök édességének függvényében)
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
- 0,5 tasak eperízesítésű pudingpor
- 1 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
Az epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk.
Az almákat meghámozzuk, magházukat kiemeljük és a gyümölcshúst közepes darabokra vágjuk és annyi vízzel felöntve, hogy kicsit túlérje, feltesszük főni. Meghintjük a sóval, cukorral. Ha már puha, hozzáadjuk az epret.
A pudingport a tejszínnel csomómentesre keverjük. A levesből mert pár evőkanál meleg lével felhígítjuk, majd folyamatos kevergetés mellett beleöntjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és hagyjuk felfőni.
Jól behűtve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »