Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Alföldi nyári leves recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 20dkg burgonya
    • 15dkg darált hús
    • 1gerezd fokhagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6dkg liszt
    • 2dl tejföl
    • Bors

    Elkészítése:

    A nyers burgonyát lereszeljük és a levét jól kinyomkodjuk. Hozzákeverjük a sovány darált sertéshúst. Sóval, reszelt fokhagymával. borssal fűszerezzük, majd a tojással és a liszttel könnyen formázható masszává gyúrjuk. Diónyi nagyságú gombócokat formázunk, és 1,2l enyhén sós vízbe téve k.b.15 percig főzzük. Ezután a gombócokat szűrőkanállal kiszedjük. A visszamaradt leves alapot tejfölből és egy evőkanál lisztből készült habarással besűrítjük. 4-5 percig forraljuk, majd a gombócokat visszatéve tálaljuk. A levest apró, finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá