Alföldi nyári leves recept
Hozzávalók:
- 20dkg burgonya
- 15dkg darált hús
- 1gerezd fokhagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6dkg liszt
- 2dl tejföl
- Bors
- Só
Elkészítése:
A nyers burgonyát lereszeljük és a levét jól kinyomkodjuk. Hozzákeverjük a sovány darált sertéshúst. Sóval, reszelt fokhagymával. borssal fűszerezzük, majd a tojással és a liszttel könnyen formázható masszává gyúrjuk. Diónyi nagyságú gombócokat formázunk, és 1,2l enyhén sós vízbe téve k.b.15 percig főzzük. Ezután a gombócokat szűrőkanállal kiszedjük. A visszamaradt leves alapot tejfölből és egy evőkanál lisztből készült habarással besűrítjük. 4-5 percig forraljuk, majd a gombócokat visszatéve tálaljuk. A levest apró, finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »

