Alföldi nyári leves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 20dkg burgonya
  • 15dkg darált hús
  • 1gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 6dkg liszt
  • 2dl tejföl
  • Bors

Elkészítése:

A nyers burgonyát lereszeljük és a levét jól kinyomkodjuk. Hozzákeverjük a sovány darált sertéshúst. Sóval, reszelt fokhagymával. borssal fűszerezzük, majd a tojással és a liszttel könnyen formázható masszává gyúrjuk. Diónyi nagyságú gombócokat formázunk, és 1,2l enyhén sós vízbe téve k.b.15 percig főzzük. Ezután a gombócokat szűrőkanállal kiszedjük. A visszamaradt leves alapot tejfölből és egy evőkanál lisztből készült habarással besűrítjük. 4-5 percig forraljuk, majd a gombócokat visszatéve tálaljuk. A levest apró, finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk.