Marhahúsleves velős csonttal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1-2 velős csont
- 0,5 kg marhahús
- 1 szelet káposzta
- 4 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 paprika
- 2-3 karika csípős paprika
- 1 paradicsom
- 1 vöröshagyma
- 1 krumpli
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- szemes bors
- petrezselyemzöld
- zellerlevél
- lestyánlevél
- 5-6 szelet szárított vargánya
- zöldborsó
- tészta
Elkészítése:
A húst és a csontot alaposan megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Amikor forr, szedjük le a keletkezett habot róla, így nem lesz zavaros a levesünk.
Vegyük takarékra és tegyük bele a megpucolt, megmosott és feldarabolt zöldségeket a zöldborsó kivételével.
Sózzuk, beleszórjuk a szemes borsot, hozzáadjuk a vargányát és a zöld fűszereket. Takarék lángon főzzük. (Ne fedjük le!)
Amikor minden puha, lehúzzuk a tűzről és hagyjuk pihenni pár percet, hogy a zavaros rész leülepedjen, majd átszűrjük egy másik fazékba.
Egy külön edényben sós, lobogó vízben főzzük ki a tésztát. Egy másik edénybe merjünk kevés húslevest (0,5 liter) és főzzük meg benne a friss zöldborsót.
A levest zöldséggel, főtt hússal kínáljuk, a velőt pedig pirítóssal és kovászos uborkával.
Tipp:
Sikerült hozzájutni egy velős csonthoz, így nem volt kérdés, hogy mit főzök ebédre. :-) Illetve a tészta sem rendhagyó, a képen ha megnézitek láthatjátok a formáját, durumlisztből készült olasz tészta, nagyon finom íze van,érdemes kipróbálni.