Marhahúsleves velős csonttal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1-2 velős csont
- 0,5 kg marhahús
- 1 szelet káposzta
- 4 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 paprika
- 2-3 karika csípős paprika
- 1 paradicsom
- 1 vöröshagyma
- 1 krumpli
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- szemes bors
- petrezselyemzöld
- zellerlevél
- lestyánlevél
- 5-6 szelet szárított vargánya
- zöldborsó
- tészta
Elkészítése:
A húst és a csontot alaposan megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Amikor forr, szedjük le a keletkezett habot róla, így nem lesz zavaros a levesünk.
Vegyük takarékra és tegyük bele a megpucolt, megmosott és feldarabolt zöldségeket a zöldborsó kivételével.
Sózzuk, beleszórjuk a szemes borsot, hozzáadjuk a vargányát és a zöld fűszereket. Takarék lángon főzzük. (Ne fedjük le!)
Amikor minden puha, lehúzzuk a tűzről és hagyjuk pihenni pár percet, hogy a zavaros rész leülepedjen, majd átszűrjük egy másik fazékba.
Egy külön edényben sós, lobogó vízben főzzük ki a tésztát. Egy másik edénybe merjünk kevés húslevest (0,5 liter) és főzzük meg benne a friss zöldborsót.
A levest zöldséggel, főtt hússal kínáljuk, a velőt pedig pirítóssal és kovászos uborkával.
Tipp:
Sikerült hozzájutni egy velős csonthoz, így nem volt kérdés, hogy mit főzök ebédre. :-) Illetve a tészta sem rendhagyó, a képen ha megnézitek láthatjátok a formáját, durumlisztből készült olasz tészta, nagyon finom íze van,érdemes kipróbálni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »


