Marhahúsleves velős csonttal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1-2 velős csont
- 0,5 kg marhahús
- 1 szelet káposzta
- 4 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 paprika
- 2-3 karika csípős paprika
- 1 paradicsom
- 1 vöröshagyma
- 1 krumpli
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- szemes bors
- petrezselyemzöld
- zellerlevél
- lestyánlevél
- 5-6 szelet szárított vargánya
- zöldborsó
- tészta
Elkészítése:
A húst és a csontot alaposan megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Amikor forr, szedjük le a keletkezett habot róla, így nem lesz zavaros a levesünk.
Vegyük takarékra és tegyük bele a megpucolt, megmosott és feldarabolt zöldségeket a zöldborsó kivételével.
Sózzuk, beleszórjuk a szemes borsot, hozzáadjuk a vargányát és a zöld fűszereket. Takarék lángon főzzük. (Ne fedjük le!)
Amikor minden puha, lehúzzuk a tűzről és hagyjuk pihenni pár percet, hogy a zavaros rész leülepedjen, majd átszűrjük egy másik fazékba.
Egy külön edényben sós, lobogó vízben főzzük ki a tésztát. Egy másik edénybe merjünk kevés húslevest (0,5 liter) és főzzük meg benne a friss zöldborsót.
A levest zöldséggel, főtt hússal kínáljuk, a velőt pedig pirítóssal és kovászos uborkával.
Tipp:
Sikerült hozzájutni egy velős csonthoz, így nem volt kérdés, hogy mit főzök ebédre. :-) Illetve a tészta sem rendhagyó, a képen ha megnézitek láthatjátok a formáját, durumlisztből készült olasz tészta, nagyon finom íze van,érdemes kipróbálni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »