Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Virslis bucik recept

Virslis bucik
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Hozzávalók a tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 30 dkg margarin
    • 2 dl tejföl
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    A lekenéshez:

    • olvasztott zsír

    A töltelékhez:

    • virsli

    A tálaláshoz:

    • friss kapor apróra vágva
    • 2 dl tejföl (joghurt is lehet)
    • kicsi őrölt bors
    • 1-2 derezd fokhagyma reszelve
    • saláta

    Elkészítés:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre vágjuk. Egyenként vékonyra kisodorjuk, lekenjük olvasztott zsírral. Feltekerjük, mint a bejglit. Folpackba becsomagoljuk, hűtőbe tesszük, felhasználásig, de legalább 1-2 órát pihenjen. Másnap is felhasználható. A tésztába se só, se cukor nem kell. Bármely módon formázhatjuk, ízlés szerinti töltelékkel tölthető. Szép leveles, porhanyós a tészta.

    Téglalap alakúra vágjuk a kisodort tésztát. Fél virslit teszünk bele, majd feltekerjük. A tetejét 3 helyen bevágjuk úgy, hogy a virslit is egy kicsit. Felvert tojással lekenjük és sütjük.

    A kapros saláta elkészítése:
    A salátát megmossuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk. A többi hozzávalót összekeverjük és a salátára önjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá