Virslis bucik

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 2 dl tejföl
  • 2 db tojássárgája

A lekenéshez:

  • olvasztott zsír

A töltelékhez:

  • virsli

A tálaláshoz:

  • friss kapor apróra vágva
  • 2 dl tejföl (joghurt is lehet)
  • kicsi őrölt bors
  • 1-2 derezd fokhagyma reszelve
  • saláta

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre vágjuk. Egyenként vékonyra kisodorjuk, lekenjük olvasztott zsírral. Feltekerjük, mint a bejglit. Folpackba becsomagoljuk, hűtőbe tesszük, felhasználásig, de legalább 1-2 órát pihenjen. Másnap is felhasználható. A tésztába se só, se cukor nem kell. Bármely módon formázhatjuk, ízlés szerinti töltelékkel tölthető. Szép leveles, porhanyós a tészta.

Téglalap alakúra vágjuk a kisodort tésztát. Fél virslit teszünk bele, majd feltekerjük. A tetejét 3 helyen bevágjuk úgy, hogy a virslit is egy kicsit. Felvert tojással lekenjük és sütjük.

A kapros saláta elkészítése:
A salátát megmossuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk. A többi hozzávalót összekeverjük és a salátára önjük.