Túrós zsemle recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 12 zsemle
- 0,5 kg túró
- 200 + 100 g tejföl
- 6 + 1 ek kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 ek mazsola
- 1 citrom héja
- 0,5 citrom leve
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 4 dl tej
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A zsemlék tetejét levágjuk és félretesszük. A belsejét kiszedegetjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük az üres zsemléket.
A túrót villával összetörjük, hozzáadunk 6 ek cukrot, a vaníliás cukrot, 200 g tejfölt, a citromlevet és a lereszelt héját, egy csipet sót, mazsolát és a tojásokat. Jól összekeverjük, majd beleforgatjuk a zsemlék kicsipegetett belsejét is.
A tölteléket egyenlően elosztjuk az üres zsemlékben.
A tejet langyosra melegítjük. A zsemlék levágott tetejét belemártjuk a tejbe, majd ráhelyezzük a megtöltött zsemlékre.
A maradék 100 g tejfölt 1 ek cukorral jól kikeverünk, és megkenjük a zsemléket. A maradék tejet a zsemlék közé locsoljuk.
A már meleg sütőbe téve kb. 18-20 perc alatt megsütjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd tálaljuk.