Túrós zsemle recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 12 zsemle
- 0,5 kg túró
- 200 + 100 g tejföl
- 6 + 1 ek kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 ek mazsola
- 1 citrom héja
- 0,5 citrom leve
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - csipet só
- 4 dl tej
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A zsemlék tetejét levágjuk és félretesszük. A belsejét kiszedegetjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük az üres zsemléket.
A túrót villával összetörjük, hozzáadunk 6 ek cukrot, a vaníliás cukrot, 200 g tejfölt, a citromlevet és a lereszelt héját, egy csipet sót, mazsolát és a tojásokat. Jól összekeverjük, majd beleforgatjuk a zsemlék kicsipegetett belsejét is.
A tölteléket egyenlően elosztjuk az üres zsemlékben.
A tejet langyosra melegítjük. A zsemlék levágott tetejét belemártjuk a tejbe, majd ráhelyezzük a megtöltött zsemlékre.
A maradék 100 g tejfölt 1 ek cukorral jól kikeverünk, és megkenjük a zsemléket. A maradék tejet a zsemlék közé locsoljuk.
A már meleg sütőbe téve kb. 18-20 perc alatt megsütjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


