Túrós zsemle recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 12 zsemle
- 0,5 kg túró
- 200 + 100 g tejföl
- 6 + 1 ek kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 ek mazsola
- 1 citrom héja
- 0,5 citrom leve
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 4 dl tej
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A zsemlék tetejét levágjuk és félretesszük. A belsejét kiszedegetjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük az üres zsemléket.
A túrót villával összetörjük, hozzáadunk 6 ek cukrot, a vaníliás cukrot, 200 g tejfölt, a citromlevet és a lereszelt héját, egy csipet sót, mazsolát és a tojásokat. Jól összekeverjük, majd beleforgatjuk a zsemlék kicsipegetett belsejét is.
A tölteléket egyenlően elosztjuk az üres zsemlékben.
A tejet langyosra melegítjük. A zsemlék levágott tetejét belemártjuk a tejbe, majd ráhelyezzük a megtöltött zsemlékre.
A maradék 100 g tejfölt 1 ek cukorral jól kikeverünk, és megkenjük a zsemléket. A maradék tejet a zsemlék közé locsoljuk.
A már meleg sütőbe téve kb. 18-20 perc alatt megsütjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »