Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós zsemle recept

Túrós zsemle
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 12 zsemle
    • 0,5 kg túró
    • 200 + 100 g tejföl
    • 6 + 1 ek kristálycukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 2 ek mazsola
    • 1 citrom héja
    • 0,5 citrom leve
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 4 dl tej

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

    A zsemlék tetejét levágjuk és félretesszük. A belsejét kiszedegetjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük az üres zsemléket.

    A túrót villával összetörjük, hozzáadunk 6 ek cukrot, a vaníliás cukrot, 200 g tejfölt, a citromlevet és a lereszelt héját, egy csipet sót, mazsolát és a tojásokat. Jól összekeverjük, majd beleforgatjuk a zsemlék kicsipegetett belsejét is.

    A tölteléket egyenlően elosztjuk az üres zsemlékben.

    A tejet langyosra melegítjük. A zsemlék levágott tetejét belemártjuk a tejbe, majd ráhelyezzük a megtöltött zsemlékre.

    A maradék 100 g tejfölt 1 ek cukorral jól kikeverünk, és megkenjük a zsemléket. A maradék tejet a zsemlék közé locsoljuk.

    A már meleg sütőbe téve kb. 18-20 perc alatt megsütjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá