Túrós-barackos tejbegríz szelet recept

Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 6 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 7 ek cukor
- 1 csomag expressz zselatin fix
- 1 konzerv barack
- 6 ek gríz
Elkészítése:
Túrós rész:
A túrót jól összetörjük, hozzáadunk 1 dl tejet, a vaníliás cukrot, 7 ek cukrot, fél csomag zselatin fixet, és ezt jól összekeverem. (Kicsit folyós lesz.)
Folpackkal bélelt őzgerinc formába öntjük, majd a tetejére dobáljuk a nagyobb darabokra összevágott barackokat. Fagyasztóba rakjuk, míg a másik fele el nem készül.
Grízes rész:
Egy sűrűbb tejbegrízt készítünk: 5dl tejet felrakunk forralni. Egy pohárba kimérünk 6 evőkanál grízt. Ha látjuk a tej tetején, hogy kezd habosodni, akkor lassan, folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a grízt. Ne egyszerre, mert akkor csomós lesz.
Ha már sikerült jól elkeverni, akkor a konzerv barack levéből 1 dl-t öntünk még hozzá, és így főzzük tovább. Mikor jól besűrűsödik, hozzáadjuk a zselatin fix másik felét. Kevergetve langyosra hűtjük. (Tehetjük hideg vízbe a lábast, így gyorsabban lehűl.)
A langyosra hűlt tejbegrízünket óvatosan ráöntjük a túrós-barackos rétegünkre, és egy éjszakára berakjuk a hűtőbe. Ha megdermedt, csak kiborítjuk a formából, és már szelhető is.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »