Hozzávalók:
Elkészítése:
A túrót jól összetörjük, hozzáadunk 1 dl tejet, a vaníliás cukrot, 7 ek cukrot, fél csomag zselatin fixet, és ezt jól összekeverem. (Kicsit folyós lesz.)
Folpackkal bélelt őzgerinc formába öntjük, majd a tetejére dobáljuk a nagyobb darabokra összevágott barackokat. Fagyasztóba rakjuk, míg a másik fele el nem készül.
Egy sűrűbb tejbegrízt készítünk: 5dl tejet felrakunk forralni. Egy pohárba kimérünk 6 evőkanál grízt. Ha látjuk a tej tetején, hogy kezd habosodni, akkor lassan, folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a grízt. Ne egyszerre, mert akkor csomós lesz.
Ha már sikerült jól elkeverni, akkor a konzerv barack levéből 1 dl-t öntünk még hozzá, és így főzzük tovább. Mikor jól besűrűsödik, hozzáadjuk a zselatin fix másik felét. Kevergetve langyosra hűtjük. (Tehetjük hideg vízbe a lábast, így gyorsabban lehűl.)
A langyosra hűlt tejbegrízünket óvatosan ráöntjük a túrós-barackos rétegünkre, és egy éjszakára berakjuk a hűtőbe. Ha megdermedt, csak kiborítjuk a formából, és már szelhető is.
Jó étvágyat!