Tökös-kókuszos puszedlik recept

Sütőtök szezon ide vagy oda, attól még nem biztos, hogy csemetéink is megeszik :)
Érdemes ezt a tuti süti cselt bevetnünk, mert nagyon finom! Uzsonna csomagba téve is sikerünk lesz!
Hozzávalók kb 40 darabhoz:
- 10 dkg puha vaj
- 20 dkg barna cukor
- 25 dkg sült sütőtökbél
- 2 ek olíva olaj
- 2 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk vanília esszencia
- 35 dkg finomliszt
- 5 dkg kókuszreszelék
- 1-1 kk őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg
- 1 tk reszelt gyömbér (vagy gyömbérpor)
- csipet só
- 1-1 tk sütőpor és szódabikarbóna
Díszítésnek:
- 5 dkg kókusz forgács, vagy mandula forgács, durvára vágott dió
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy nagyobb tepsit sütőpapírral bélelünk.
A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük és félre tesszük.
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd beleütjük a tojásokat és a sütőtök pürét. A tökös masszához kis adagokban hozzákeverjük a lisztes elegyet. Simára dolgozzuk és két teáskanál segítségével egymástól pár centi távolságra kis gömb- szerű halmokat teszünk a tepsibe.
Ízlésünk szerinti feltéttel megszórjuk és 15-17 perc alatt készre sütjük. Puha és omlós puszedliket kapunk, aranyló narancsos színben :)
Tipp:
Másnapra is finom puha marad!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »