Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tökös-kókuszos puszedlik recept

Tökös-kókuszos puszedlik
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Sütőtök szezon ide vagy oda, attól még nem biztos, hogy csemetéink is megeszik :)
    Érdemes ezt a tuti süti cselt bevetnünk, mert nagyon finom! Uzsonna csomagba téve is sikerünk lesz!

    Hozzávalók kb 40 darabhoz:

    • 10 dkg puha vaj
    • 20 dkg barna cukor
    • 25 dkg sült sütőtökbél
    • 2 ek olíva olaj
    • 2 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk vanília esszencia
    • 35 dkg finomliszt
    • 5 dkg kókuszreszelék
    • 1-1 kk őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg
    • 1 tk reszelt gyömbér (vagy gyömbérpor)
    • csipet só
    • 1-1 tk sütőpor és szódabikarbóna

    Díszítésnek:

    • 5 dkg kókusz forgács, vagy mandula forgács, durvára vágott dió

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy nagyobb tepsit sütőpapírral bélelünk.

    A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük és félre tesszük.

    A vajat a cukorral habosra keverjük, majd beleütjük a tojásokat és a sütőtök pürét. A tökös masszához kis adagokban hozzákeverjük a lisztes elegyet. Simára dolgozzuk és két teáskanál segítségével egymástól pár centi távolságra kis gömb- szerű halmokat teszünk a tepsibe.

    Ízlésünk szerinti feltéttel megszórjuk és 15-17 perc alatt készre sütjük. Puha és omlós puszedliket kapunk, aranyló narancsos színben :)

    Tipp:

    Másnapra is finom puha marad!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá