Sünike recept

Elkészítése:
A fasírtot a szokásos módon elkészítjük: a vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük. A vízbe áztatott, kinyomkodott kenyeret és a hagymát a darált húshoz adjuk. Beletesszük a tojást, belenyomkodjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a 2 ek. lisztet. Jól összedolgozzuk, kis gombócokat formálunk belőle és olajban kisütjük. A burgonyát megpucoljuk, apró kockára daraboljuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, hozzáadjuk a tejfölt és jól kikeverjük. Amikor langyosan meleg a kikevert burgonya egy tálcára halmozzuk és süni formára igazgatjuk. A kisült fasírtot fogvájóval a burgonyára igazgatjuk. A süni szeme 2 egész bors az orra olívabogyó a szája egy vékony szelet paradicsom. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, tetejére tesszük a paradicsomot, majonézzel pöttyöket teszünk rá.
A tálca 4 sarkába fodros petrezselymet szórunk és rátesszük a gombákat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »