Süni sereg recept
 
                            Hozzávalók:
- 50 dkg édes vajas keksz
- 10 dkg puha vaj
- 10 dkg cukor
- porcukor
- 2-3 evőkanál kakaópor
- 1-2 evőkanál rum (vagy néhány csepp rumaroma)
A díszítéshez:
- hasábokra vágott mandula
- fehér és piros cukorgyöngy.
Elkészítése:
A kekszet ledaráljuk, ráöntjük a rumot, összegyúrjuk a
porcukorral, a kakaóporral és a vajjal. Gyurma keménységű, formázható anyagot kell kapnunk. (Ha túl kemény, apránként öntsünk hozzá egy kis vizet, vagy gyúrjunk bele még egy kis vajat.) A tésztából először golyókat gyúrunk, aztán a golyókat süniformára alakítjuk. A sünik hátát olvasztott csokiba mártjuk, cukorgyöngyökből szemeket és orrot ragasztunk rájuk, és mandulahasábokból tüskéket szúrunk a hátukba. 1-2 órára hűtőbe tesszük a kész süniket, hogy a csoki megdermedjen.
Amit még variálni szoktam rajta:
- a süni tüskéi lehetnek mandulahasábok helyett ziziből vagy egyszerű puffasztott rizsből is
- cukorgyöngyök helyett pedig kiváló a francia drazsé is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
 
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom » 
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom » 
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom » 
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom » 
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom » 
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

