Süni sereg recept

Hozzávalók:
- 50 dkg édes vajas keksz
- 10 dkg puha vaj
- 10 dkg cukor
- porcukor
- 2-3 evőkanál kakaópor
- 1-2 evőkanál rum (vagy néhány csepp rumaroma)
A díszítéshez:
- hasábokra vágott mandula
- fehér és piros cukorgyöngy.
Elkészítése:
A kekszet ledaráljuk, ráöntjük a rumot, összegyúrjuk a
porcukorral, a kakaóporral és a vajjal. Gyurma keménységű, formázható anyagot kell kapnunk. (Ha túl kemény, apránként öntsünk hozzá egy kis vizet, vagy gyúrjunk bele még egy kis vajat.) A tésztából először golyókat gyúrunk, aztán a golyókat süniformára alakítjuk. A sünik hátát olvasztott csokiba mártjuk, cukorgyöngyökből szemeket és orrot ragasztunk rájuk, és mandulahasábokból tüskéket szúrunk a hátukba. 1-2 órára hűtőbe tesszük a kész süniket, hogy a csoki megdermedjen.
Amit még variálni szoktam rajta:
- a süni tüskéi lehetnek mandulahasábok helyett ziziből vagy egyszerű puffasztott rizsből is
- cukorgyöngyök helyett pedig kiváló a francia drazsé is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »