Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ropogós, aszalt almaszirmok recept

Ropogós, aszalt almaszirmok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Édes, ropogós és valami mennyei az íze :) Illatorgia – ami terjeng a lakásban amíg a karikák szárítkoznak, hm! Karácsony feelingje volt ! Igen-igen az abbahagyhatatlan kategóriába sorolandó (nálam). Most készítettem először sk aszalt almát, de tuti nem utoljára. Ez egy édes, fahéjas ropogós változat, legközelebb natúran is kipróbálom!

    Hozzávalók:

    • 6 savanykás alma
    • 5 ek barna cukor
    • 1 tk fahéj
    • fél citrom leve
    • 5 dl víz

    Elkészítése:

    A cukrot egy nagyobb edényben karamellizáljuk és óvatosan felöntjük vízzel (nagyon prüszköl a forró cukor). Ízesítjük fahéjjal és citrom levével. Addig melegítjük amíg az égetett cukor teljesen fel nem olvad.

    Levesszük a tűzről és a megmosott, hámozott, magházától megfosztott, vékony karikákra vágott almákat megúsztatjuk benne.

    Cirka egy óra fürdőzés után sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a karikákat, majd 100 fokos sütőben elkezdjük a szárítást. A sütő ajtaját támasszuk ki egy fakanállal, hogy a felesleges gőz távozni tudjon.

    Kb egy óra elteltével megforgatjuk az almakarikákat és további 1 órán át csak az illatokkal telítjük pocakunkat. Akkor jó, ha gondos teszt alá bocsátva, ropog az almakarika :) Nálam egy pár darab elpirult a sütőben, de az ízén cseppet sem csorbított, sőt!

    Szellős helyen tárolva sokáig eláll(na).

    Tipp:

    Az alma úsztató levét ki ne öntsük, remek kompót alapot kapunk belőle, csak után kell tölteni friss gyümölccsel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá