Rizspuding recept

Hozzávalók:
- 12 dkg rizs
- 1/2 l tej
- 1 dl víz
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 1 kk liszt
- 2 dkg vaj
- reszelt citromhéj
- 5 dkg mazsola
- 2 cs vaníliás pudingpor
Elkészítése:
A rizst a vízzel elkevert tejben a cukor felével,a citrom héjával felforraljuk,és a tűzhely szélére húzzuk,vagy nyitott sütőbe tesszük,amíg a szemek egészen megduzzadnak és a tejet magukba szívják.Kanállal kevergetni nem szabad,legfeljebb rázogatni,nehogy a szemek összetörjenek.A tojás sárgát a vajjal elkeverjük,hozzáadjuk a kihűlt rizshez,közé keverünk egy kávéskanál lisztet,pudingport és a felvert tojáshabot. A tepsit fagyos zsírral kizsírozunk,finom morzsával meghintjük és beleöntjük a rizses-tojáshabos masszát. Én mivel olympia van étel színezékkel kicsit felturbóztam(piros,zöld színt kevertem bele).Közepes sütőben kb 30-45 percig sütjük.Tálaláskor a tetejét meghintjük porcukorral, de borhabot vagy csokoládémártást,málnaszörppel kinek mi esik jól, kínálhatunk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »