Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rizspuding recept

Rizspuding
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 12 dkg rizs
    • 1/2 l tej
    • 1 dl víz
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 1 kk liszt
    • 2 dkg vaj
    • reszelt citromhéj
    • 5 dkg mazsola
    • 2 cs vaníliás pudingpor

    Elkészítése:
    A rizst a vízzel elkevert tejben a cukor felével,a citrom héjával felforraljuk,és a tűzhely szélére húzzuk,vagy nyitott sütőbe tesszük,amíg a szemek egészen megduzzadnak és a tejet magukba szívják.Kanállal kevergetni nem szabad,legfeljebb rázogatni,nehogy a szemek összetörjenek.A tojás sárgát a vajjal elkeverjük,hozzáadjuk a kihűlt rizshez,közé keverünk egy kávéskanál lisztet,pudingport és a felvert tojáshabot. A tepsit fagyos zsírral kizsírozunk,finom morzsával meghintjük és beleöntjük a rizses-tojáshabos masszát. Én mivel olympia van étel színezékkel kicsit felturbóztam(piros,zöld színt kevertem bele).Közepes sütőben kb 30-45 percig sütjük.Tálaláskor a tetejét meghintjük porcukorral, de borhabot vagy csokoládémártást,málnaszörppel kinek mi esik jól, kínálhatunk hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá