Rizspuding recept
Hozzávalók:
- 12 dkg rizs
- 1/2 l tej
- 1 dl víz
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 1 kk liszt
- 2 dkg vaj
- reszelt citromhéj
- 5 dkg mazsola
- 2 cs vaníliás pudingpor
Elkészítése:
A rizst a vízzel elkevert tejben a cukor felével,a citrom héjával felforraljuk,és a tűzhely szélére húzzuk,vagy nyitott sütőbe tesszük,amíg a szemek egészen megduzzadnak és a tejet magukba szívják.Kanállal kevergetni nem szabad,legfeljebb rázogatni,nehogy a szemek összetörjenek.A tojás sárgát a vajjal elkeverjük,hozzáadjuk a kihűlt rizshez,közé keverünk egy kávéskanál lisztet,pudingport és a felvert tojáshabot. A tepsit fagyos zsírral kizsírozunk,finom morzsával meghintjük és beleöntjük a rizses-tojáshabos masszát. Én mivel olympia van étel színezékkel kicsit felturbóztam(piros,zöld színt kevertem bele).Közepes sütőben kb 30-45 percig sütjük.Tálaláskor a tetejét meghintjük porcukorral, de borhabot vagy csokoládémártást,málnaszörppel kinek mi esik jól, kínálhatunk hozzá.