Rizspuding recept
Hozzávalók:
- 12 dkg rizs
- 1/2 l tej
- 1 dl víz
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg cukor
- 1 kk liszt
- 2 dkg vaj
- reszelt citromhéj
- 5 dkg mazsola
- 2 cs vaníliás pudingpor
Elkészítése:
A rizst a vízzel elkevert tejben a cukor felével,a citrom héjával felforraljuk,és a tűzhely szélére húzzuk,vagy nyitott sütőbe tesszük,amíg a szemek egészen megduzzadnak és a tejet magukba szívják.Kanállal kevergetni nem szabad,legfeljebb rázogatni,nehogy a szemek összetörjenek.A tojás sárgát a vajjal elkeverjük,hozzáadjuk a kihűlt rizshez,közé keverünk egy kávéskanál lisztet,pudingport és a felvert tojáshabot. A tepsit fagyos zsírral kizsírozunk,finom morzsával meghintjük és beleöntjük a rizses-tojáshabos masszát. Én mivel olympia van étel színezékkel kicsit felturbóztam(piros,zöld színt kevertem bele).Közepes sütőben kb 30-45 percig sütjük.Tálaláskor a tetejét meghintjük porcukorral, de borhabot vagy csokoládémártást,málnaszörppel kinek mi esik jól, kínálhatunk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »

