Rántott tejbegríz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 l tej
- 1 bögre búzadara
- 2 ek. cukor
- 1 csipet só
- 1 cs. vaníliás cukor
- tojás, liszt, prézli a panírozáshoz
Elkészítése:
Egy liter tejben megfőzök egy bögre grízt, 2 ek. cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral, egy csipet sóval. Egy benedvesített tepsibe simítom, 1-2cm vastagon. Kihűtöm, kockára szelem (lehet csík, vagy kiszúró formával is), panírozom, olajban rövid ideig,- mert hamar kész- kisütöm. Porcukorral, fahéjjal, vagy lekvárral tálalom. Ennyi lenne a rántott tejbegríz, egyszerű és laktató
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »