Raffaello pipik recept

Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 20 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- kb 10 dkg kókuszreszelék
- marcipán massza
- tejföl (ha szükséges)
- A pipik taréjához, csőréhez, s a talpához marcipán, s a szemekhez pedig szegfűszeg kell.
Elkészítése:
Az alapanyagokból közepes nagyságú gombócokat formázunk, ez lesz a pipi teste. A marcipán massza kb. negyedét kézzel összenyomkodjuk, majd nylonzacskó közt kinyújtjuk, s pici pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, s a pipinek pár ujjacskát készítünk, majd pedig a taréjat kialakítjuk. A végén a maradék marcipánmasszából pici csőröket készítünk, s jöhet a pipi szeme, amit szegfűszegből készítünk. Ha marad a marcipánmasszából, akkor ugyanúgy golyókat formálunk abból is, majd kidíszítjük a maradék marcipánnal, s ha nincs otthon zöld marcipán, akár zöldségzöldjével is díszíthetjük, mint én is, amit a végén “Magyar almának” neveztem el.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »