Raffaello pipik

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 20 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • kb 10 dkg kókuszreszelék
  • marcipán massza
  • tejföl (ha szükséges)
  • A pipik taréjához, csőréhez, s a talpához marcipán, s a szemekhez pedig szegfűszeg kell.

Elkészítése:
Az alapanyagokból közepes nagyságú gombócokat formázunk, ez lesz a pipi teste. A marcipán massza kb. negyedét kézzel összenyomkodjuk, majd nylonzacskó közt kinyújtjuk, s pici pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, s a pipinek pár ujjacskát készítünk, majd pedig a taréjat kialakítjuk.  A végén a maradék marcipánmasszából pici csőröket készítünk, s jöhet a pipi szeme, amit szegfűszegből készítünk.  Ha marad a marcipánmasszából, akkor ugyanúgy golyókat formálunk abból is, majd kidíszítjük a maradék marcipánnal, s ha nincs otthon zöld marcipán, akár zöldségzöldjével is díszíthetjük, mint én is, amit a végén  “Magyar almának”  neveztem el.