Pókos keksz halloweenre recept

Hozzávalók:
Keksz:
- 200 g finomliszt
- 100 g mogyoróvaj (sima és darabos is megfelel)
- 100 g étcsoki csepp
- 100 g puha vaj
- 100 g cukor
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Továbbá:
- csokigolyók vagy trüffel
- olvasztott ét vagy tejcsokoládé
- kisebb méretű cukorszemek (ennek hiányában fehér marcipán)
Elkészítése:
A keksz összes hozzávalóját egy edénybe mérjük és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Kb 40 gombócot formázunk a masszából és 2 darab sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. Tenyerünkkel kissé ellapítjuk és a közepébe az ujjunkkal egy kis mélyedést nyomunk, ide fog kerülni a pók teste majd.
180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
Amíg a kekszek sülnek, addig a csokigolyókat (vagy esetleg csokival bevont mandulát vagy bármi ilyesmit, ami kicsit nagyobb) kicsomagoljuk. A csokit felolvasztjuk, kicsi hab vagy nylonzacskóba tesszük és a sarkára kicsi lyukat vágunk.
A kihűlt kekszek közepébe, ahol van a mélyedés kevés olvasztott csokit teszünk és beleültetünk egy csokigolyót. Oldalra 4-4 lábat húzunk az olvasztott csokiból, majd a cukroszemeket is felragasztjuk a csokival. Ha nincs cukorszemünk, akkor fehér marcipánból 2-2 kis gömböt készítünk és azokat ragasztjuk fel, majd a közepére 1-1 pötty csokit teszünk.
Tipp: ha nem találunk ízlésünknek megfelelő csokigolyót, akkor készítsünk darált kekszből ízlés szerint pl kókuszgolyó alapot és mártsuk csokiba, majd használjuk ezt a pók testéhez.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »