Pálcikás csigakeksz recept

Hozzávalók:
Fehér tésztához:
- 30 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 1 vaníliarúd kikapart magja
- 1 citrom reszelt héja
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Barna tésztához:
- 28 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 2 ek kakaópor
- 1 vaníliarúd kikapart magja
- 1 citrom reszelt héja
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- hurkapálca
Elkészítése:
Mindkét tésztát külön külön elkészítjük.
A lisztben a hideg, felkockázott vajat elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a kikapart vanília rúd magját, a finomra reszelt citromhéjat (barna tésztánál a kakaót), majd a tojást.
Gyorsan cipóvá alakítjuk, és 2 részre osztjuk mindkét színű tésztát.
Tetővel lezárt tálban 1/2 órán át hűtőszekrényben pihentetjük.
3 mm vastagra nyújtjuk, majd egymásra rakunk egy barna és egy fehér lapot. Szorosan feltekerjük, újra hűtőszekrénybe tesszük kb. 1/2 órára.
Mindkettő rudat felszeleteljük ujjnyi vastagra, pálcikát nyomunk a tésztába, sütőpapírral leterített sütőlapon 180°C-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »