Pálcikás csigakeksz recept
Hozzávalók:
Fehér tésztához:
- 30 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 1 vaníliarúd kikapart magja
- 1 citrom reszelt héja
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Barna tésztához:
- 28 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 2 ek kakaópor
- 1 vaníliarúd kikapart magja
- 1 citrom reszelt héja
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- hurkapálca
Elkészítése:
Mindkét tésztát külön külön elkészítjük.
A lisztben a hideg, felkockázott vajat elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a kikapart vanília rúd magját, a finomra reszelt citromhéjat (barna tésztánál a kakaót), majd a tojást.
Gyorsan cipóvá alakítjuk, és 2 részre osztjuk mindkét színű tésztát.
Tetővel lezárt tálban 1/2 órán át hűtőszekrényben pihentetjük.
3 mm vastagra nyújtjuk, majd egymásra rakunk egy barna és egy fehér lapot. Szorosan feltekerjük, újra hűtőszekrénybe tesszük kb. 1/2 órára.
Mindkettő rudat felszeleteljük ujjnyi vastagra, pálcikát nyomunk a tésztába, sütőpapírral leterített sütőlapon 180°C-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

