Pálcikás csigakeksz recept

Hozzávalók:
Fehér tésztához:
- 30 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 1 vaníliarúd kikapart magja
- 1 citrom reszelt héja
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Barna tésztához:
- 28 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 2 ek kakaópor
- 1 vaníliarúd kikapart magja
- 1 citrom reszelt héja
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- hurkapálca
Elkészítése:
Mindkét tésztát külön külön elkészítjük.
A lisztben a hideg, felkockázott vajat elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a kikapart vanília rúd magját, a finomra reszelt citromhéjat (barna tésztánál a kakaót), majd a tojást.
Gyorsan cipóvá alakítjuk, és 2 részre osztjuk mindkét színű tésztát.
Tetővel lezárt tálban 1/2 órán át hűtőszekrényben pihentetjük.
3 mm vastagra nyújtjuk, majd egymásra rakunk egy barna és egy fehér lapot. Szorosan feltekerjük, újra hűtőszekrénybe tesszük kb. 1/2 órára.
Mindkettő rudat felszeleteljük ujjnyi vastagra, pálcikát nyomunk a tésztába, sütőpapírral leterített sütőlapon 180°C-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »