Hozzávalók:
Fehér tésztához:
Barna tésztához:
Elkészítése:
Mindkét tésztát külön külön elkészítjük.
A lisztben a hideg, felkockázott vajat elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a kikapart vanília rúd magját, a finomra reszelt citromhéjat (barna tésztánál a kakaót), majd a tojást.
Gyorsan cipóvá alakítjuk, és 2 részre osztjuk mindkét színű tésztát.
Tetővel lezárt tálban 1/2 órán át hűtőszekrényben pihentetjük.
3 mm vastagra nyújtjuk, majd egymásra rakunk egy barna és egy fehér lapot. Szorosan feltekerjük, újra hűtőszekrénybe tesszük kb. 1/2 órára.
Mindkettő rudat felszeleteljük ujjnyi vastagra, pálcikát nyomunk a tésztába, sütőpapírral leterített sütőlapon 180°C-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.