Ordával töltött rák kalácsok recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A töltelékhez az ordát villával összetörjük, hozzátesszük a tojássárgákat, a cukrot, a vaníliás cukrot, kézi mixerrel összedolgozzuk, hozzáadjuk a két ek cukorral keményre felvert tojáshabot, végül belekeverjük a mazsolát.
A lisztet mély tálba szitáljuk, közepébe kis mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, kevés cukros tejet öntünk rá. Mikor felfutott az élesztő, a többi hozzávalóval jól kidagasztjuk. Meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
Mikor megkelt, deszkára tesszük, kinyújtjuk, kivágjuk téglalap alakúra, a tészta egyik szélére rárakjuk a tölteléket, a másik szélét körülbelül 1,5 cm-re egymástól bevágjuk, a két végénél nagyobbat hagyunk, itt alakítjuk ki a rákok farok és fejrészét, majd a töltelékkel kezdjük felcsavarni.
Kevés tésztát kisodrunk, abból vágjuk ki az ollót és lábakat. Bors szemeket szúrunk a szem helyére. Felvert tojással lekenjük, kevés pihentetés után 180 fokon szép arany barnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

