Mackó kekszek recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 16 kekszhez:
Tészta:
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1/2 teáskanál vanília kivonat
- 23 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
Dekoráció:
- 3 ek porcukor
- 1/2 tk kakaópor
- néhány csepp víz vagy tej
- maroknyi csokoládé chips
Elkészítése:
Keverjük habosra a vajat a porcukorral. Adjuk hozzá a tojás sárgáját és a vaníliát, keverjük össze, majd szitáljuk hozzá a lisztet is.
Osszuk két egyenlő részre, az egyikhez adjuk hozzá a kakaóport. Mindkét tésztát lefedve pihentessük fél óráig a hűtőszekrényben. Fontos, hogy tészta hideg maradjon a feldolgozás során. Így ha lassan dolgozunk, előfordulhat, hogy közben is ajánlott visszahűteni!
A tésztákat folpack vagy zsírpapír között nyújtsuk ki 25x25cm-es lappá. 6 és 3 cm-es pogácsa kiszúróval vágjuk ki a tésztákból a fejet, a pofát, és a füleket (félbevágott kisebb körökből). Alakítsuk ki kontrasztosan a maci fejeket.
Süssük 180 fokos, nem előmelegített sütőben 10-12 percig, figyeljünk rájuk, ne süljenek barnára!
Dekoráció: 2 evőkanál porcukorhoz lassan csepegtessünk hozzá néhány csepp tejet vagy vizet folyamatos keverés közben, egészen addig, amíg sima és sűrű mázat kapunk. Külön tálban keverjük össze a maradék porcukrot a kakaóporral és ebből is keverjünk víz vagy tej hozzáadagolásával mázat. A fehér és barna mázakból rajzoljuk meg a rácson kihűlt mackó fejek szemét, orrát, száját.
Hagyjuk állni, amíg a máz teljesen megszárad, lezárt dobozban tároljuk.
Tipp:
Én két adagot szoktam és úgy az egyik adagba a kakaót tenni, mert így vastagabbra lehet nyújtani úgy finomabb.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »