Lábtörlő recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 2,5-3 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 1 kk só
- 1 kk cukor
- 2 kk olaj
- virsli
- szezámmag
- tojás
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a sót és az olajat. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, és a liszthez öntjük. A tésztát jól átgyúrjuk (nekem több tej kellett bele, óvatosan adagoljuk). Könnyű, lágy tésztát kell kapnunk. Lisztezett deszkán tiszta ruhával letakarva a duplájára kelesztjük.
Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát nagyjából egy 25 x 30 cm-es lappá nyújtjuk, majd a tepsibe helyezzük.
Derelyevágóval hosszában bevagdossuk, de nem végig, a széleit nagyjából 2 cm-es szakaszon hagyjuk meg. Jöhet a szőttes készítés. A virsliket a tészta csíkok közé helyezzük.
Megkenjük felvert tojással, majd megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben sütjük, 180 fokon kb. 15-20 percig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

