Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lábtörlő recept

Lábtörlő
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 2,5-3 dl tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 kk só
    • 1 kk cukor
    • 2 kk olaj
    • virsli
    • szezámmag
    • tojás

    Elkészítése:

    A lisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a sót és az olajat. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, és a liszthez öntjük. A tésztát jól átgyúrjuk (nekem több tej kellett bele, óvatosan adagoljuk). Könnyű, lágy tésztát kell kapnunk. Lisztezett deszkán tiszta ruhával letakarva a duplájára kelesztjük.

    Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát nagyjából egy 25 x 30 cm-es lappá nyújtjuk, majd a tepsibe helyezzük.

    Derelyevágóval hosszában bevagdossuk, de nem végig, a széleit nagyjából 2 cm-es szakaszon hagyjuk meg. Jöhet a szőttes készítés. A virsliket a tészta csíkok közé helyezzük.

    Megkenjük felvert tojással, majd megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben sütjük, 180 fokon kb. 15-20 percig.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá