Lábtörlő recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 2,5-3 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 1 kk só
- 1 kk cukor
- 2 kk olaj
- virsli
- szezámmag
- tojás
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a sót és az olajat. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, és a liszthez öntjük. A tésztát jól átgyúrjuk (nekem több tej kellett bele, óvatosan adagoljuk). Könnyű, lágy tésztát kell kapnunk. Lisztezett deszkán tiszta ruhával letakarva a duplájára kelesztjük.
Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát nagyjából egy 25 x 30 cm-es lappá nyújtjuk, majd a tepsibe helyezzük.
Derelyevágóval hosszában bevagdossuk, de nem végig, a széleit nagyjából 2 cm-es szakaszon hagyjuk meg. Jöhet a szőttes készítés. A virsliket a tészta csíkok közé helyezzük.
Megkenjük felvert tojással, majd megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben sütjük, 180 fokon kb. 15-20 percig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »