Lábtörlő

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 2,5-3 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 kk só
  • 1 kk cukor
  • 2 kk olaj
  • virsli
  • szezámmag
  • tojás

Elkészítése:

A lisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a sót és az olajat. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, és a liszthez öntjük. A tésztát jól átgyúrjuk (nekem több tej kellett bele, óvatosan adagoljuk). Könnyű, lágy tésztát kell kapnunk. Lisztezett deszkán tiszta ruhával letakarva a duplájára kelesztjük.

Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát nagyjából egy 25 x 30 cm-es lappá nyújtjuk, majd a tepsibe helyezzük.

Derelyevágóval hosszában bevagdossuk, de nem végig, a széleit nagyjából 2 cm-es szakaszon hagyjuk meg. Jöhet a szőttes készítés. A virsliket a tészta csíkok közé helyezzük.

Megkenjük felvert tojással, majd megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben sütjük, 180 fokon kb. 15-20 percig.