Kinder tejszelet házilag (paleo) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A piskótához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 evőkanál méz (vagy akinek az nem paleo – nyírfacukor)
- 2 evőkanál víz
A krémhez:
- 2-2,5 dl habtejszín (paleo változathoz kókuszkrém)
- 2 teáskanál méz (nyírfacukor)
- 3 lap zselatin vagy 1 zacskó Express Zselatin Fix
Elkészítése:
A tojássárgákat alaposan összekeverjük a kakaóporral, a mézzel és 2 evőkanál vízzel. A tojásfehérjéket habbá verjük és hozzákeverjük a kakaós masszához.
A sütőhöz tartozó tepsit kibéleljük sütőpapírral és beleöntjük a tésztát. Egyenletesen elkenjük és 190 fokos sütőben kicsit több mint negyed óra alatt megsütjük. (lassabban sül a hagyományos, lisztes piskótánál…)
Amíg a piskóta sül, 2 evőkanál mézzel és a zselatinnal felverjük a tejszínhabot.
A kész piskótát kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt és félbevágjuk. Az egyik felét egyenletesen bekenjük a tejszínhabbal és rátesszük a másik tésztát. Hűtőszekrénybe tesszük körülbelül egy órára és már készen is van.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »