Kinder tejszelet házilag (paleo) recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A piskótához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 evőkanál méz (vagy akinek az nem paleo – nyírfacukor)
- 2 evőkanál víz
A krémhez:
- 2-2,5 dl habtejszín (paleo változathoz kókuszkrém)
- 2 teáskanál méz (nyírfacukor)
- 3 lap zselatin vagy 1 zacskó Express Zselatin Fix
Elkészítése:
A tojássárgákat alaposan összekeverjük a kakaóporral, a mézzel és 2 evőkanál vízzel. A tojásfehérjéket habbá verjük és hozzákeverjük a kakaós masszához.
A sütőhöz tartozó tepsit kibéleljük sütőpapírral és beleöntjük a tésztát. Egyenletesen elkenjük és 190 fokos sütőben kicsit több mint negyed óra alatt megsütjük. (lassabban sül a hagyományos, lisztes piskótánál…)
Amíg a piskóta sül, 2 evőkanál mézzel és a zselatinnal felverjük a tejszínhabot.
A kész piskótát kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt és félbevágjuk. Az egyik felét egyenletesen bekenjük a tejszínhabbal és rátesszük a másik tésztát. Hűtőszekrénybe tesszük körülbelül egy órára és már készen is van.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »

