Kígyórétes recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben 1 kk cukorral felfuttatjuk. Közben a puha margarint kikeverjük a cukorral, a 2 tojással, majd a zsírral. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a tejfölt, csipetnyi sót, és végül a lisztet. Puha, jól gyúrható tésztát kell, hogy kapjunk. 4 egyenlő részre osztjuk. Nyújtsuk ki jó vékony, téglalap alakúra.
A tészta egyik felét megszórtam búzadarával, ráhalmoztam a tölteléket, ezt is megszórtam egy kevés búzadarával (csak épphogy meghintjük), a tészta másik felét ráhajtottam a töltelékre, összecsíptem, aláhajtottam, áttettem a sütőpapírral bélelt tepsire (vagy már eleve azon is dolgozhatunk), és éles késsel bevagdostam keresztben néhány helyen.
A tölteléket mindenki saját íze szerint variálhatja. Az almát lereszeltem, cukroztam, fahéjjal megszórtam, majd kinyomkodva a levét, rátettem a tésztára. A sárgabarackot apróra vágtam, szintén cukor + fahéj került rá. A meggy befőtt volt, csupán lecsepegtettem, de ha nem elég édes, ezt is cukrozzuk + fahéj.
A réteseket lekenjük tojással, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tolva kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. (Légkeverés 180 fok). Porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

