Kelt tésztából madarak recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 5 tk cukor
- 1 tk só
- 2 ek olaj
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- egész bors szem
Elkészítése:
A tejet felfuttatjuk 2 tk cukorral és az élesztővel. A lisztbe beletesszük a sót, az étolajat, a 3 tk cukrot, a felfuttatott élesztőt és egy tojást.
Kidolgozzuk, majd letakarjuk és langyos helyen megkelesztjük.
Amikor megkelt lisztezett deszkára borítjuk. Kb. 20 db pici cipót formálunk belőle, majd kisodorjuk, és mintha laza csomót készítenénk. Az elejét (fejét)kicsit felemeljük, és csőrt készítünk rá. Felvert tojással lekenjük, egész borsszemek a szemei. Tepsibe tesszük és sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »