Kelt tésztából madarak recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 5 tk cukor
- 1 tk só
- 2 ek olaj
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- egész bors szem
Elkészítése:
A tejet felfuttatjuk 2 tk cukorral és az élesztővel. A lisztbe beletesszük a sót, az étolajat, a 3 tk cukrot, a felfuttatott élesztőt és egy tojást.
Kidolgozzuk, majd letakarjuk és langyos helyen megkelesztjük.
Amikor megkelt lisztezett deszkára borítjuk. Kb. 20 db pici cipót formálunk belőle, majd kisodorjuk, és mintha laza csomót készítenénk. Az elejét (fejét)kicsit felemeljük, és csőrt készítünk rá. Felvert tojással lekenjük, egész borsszemek a szemei. Tepsibe tesszük és sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »