Katicás szendvicskék gyerekzsúrra recept

Hozzávalók:
- 1 bagett vagy zsúrkenyér
- 10 közepes nagyságú paradicsom
- 10 fekete olajbogyó
- vaj, sonka, felvágott vagy más szendvics feltét, esetleg körözött
- a díszítéshez petrezselyemzöld, majonéz, piros arany vagy bármi, ami van otthon
Elkészítése:
A bagettet felszeleteljük, megkenjük vajjal, szendvicskrémmel vagy körözöttel, de bármi mással is lehet. Ha vajjal kenjük, sonkát vagy felvágottat szeletelünk rá.
A paradicsomokat félbevágjuk, majd középen bemetsszük. Kicsit szétnyitva ráhelyezzük a szendvicsre, majd a katica fejét, negyedbe vágott olajbogyóból hozzáillesztjük. Nagyon jól mutat, ha valami zöld levelet, salátát, petrezselyemzöldet is teszünk a szendvicsre.
Nagyon jól néz ki a zöld, a piros, és a fekete kontraszt. A pöttyöket készíthetjük az olajbogyó fekete héjából kivágva, vagy ételszínezékkel, esetleg ehető tintájú díszítő tollal.
Tipp:
Legutóbbi gyerekes napunkra készültem a katicás szendvicskékkel. Jól tettem! Ez fogyott el először. Még szerencse, hogy előtte néhány képet csináltam róla, így közkinccsé tehetem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »