Hozzávalók:
Elkészítése:
A bagettet felszeleteljük, megkenjük vajjal, szendvicskrémmel vagy körözöttel, de bármi mással is lehet. Ha vajjal kenjük, sonkát vagy felvágottat szeletelünk rá.
A paradicsomokat félbevágjuk, majd középen bemetsszük. Kicsit szétnyitva ráhelyezzük a szendvicsre, majd a katica fejét, negyedbe vágott olajbogyóból hozzáillesztjük. Nagyon jól mutat, ha valami zöld levelet, salátát, petrezselyemzöldet is teszünk a szendvicsre.
Nagyon jól néz ki a zöld, a piros, és a fekete kontraszt. A pöttyöket készíthetjük az olajbogyó fekete héjából kivágva, vagy ételszínezékkel, esetleg ehető tintájú díszítő tollal.
Legutóbbi gyerekes napunkra készültem a katicás szendvicskékkel. Jól tettem! Ez fogyott el először. Még szerencse, hogy előtte néhány képet csináltam róla, így közkinccsé tehetem.