Kacsa süti recept

Elkészítése:
A 6 tojásos piskótát a szokásos módon elkészítjük és közepes tepsiben, sütőpapírral kibélelve megsütjük. Közben elkészítjük a pudingot a 3 dl tejjel és kihűtjük. Miután a piskóta kihűlt, lehúzzuk róla a sütőpapírt és 2 db kacsa formát vágunk belőle + egy szárnyát. A kihűlt pudinggal összeragasztjuk a kacsát és rákenjük pudinggal a szárnyát is. Elkészítjük a mázat: a 2 tojásfehérjét felverjük (nem kell gőz fölött) 30 dkg porcukorral és egy csepp citromlével. Ezzel bevonjuk a kacsánkat.
Tipp:
Csőrét piros színezővel színezzük be. Az én kacsámnak a szeme szegfűszegből készült.
A kókuszreszeléket zöld ételszínezővel beszínezzük, elterítjük a kacsa alatt és kirakjuk virággal (virágos rét):).
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »