Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kacsa süti recept

Kacsa süti
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból piskóta

    Krémhez:

    • 3 dl tej
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 4 ek. kristálycukor

    Bevonathoz:

    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 30 dkg porcukor
    • pici citromlé

    Díszítéshez:

    • kókuszreszelék
    • zöld ételszínezék
    • marcipánvirágok

    Elkészítése:
    A 6 tojásos piskótát a szokásos módon elkészítjük és közepes tepsiben, sütőpapírral kibélelve megsütjük. Közben elkészítjük a pudingot a 3 dl tejjel és kihűtjük. Miután a piskóta kihűlt, lehúzzuk róla a sütőpapírt és 2 db kacsa formát vágunk belőle + egy szárnyát. A kihűlt pudinggal összeragasztjuk a kacsát és rákenjük pudinggal a szárnyát is. Elkészítjük a mázat: a 2 tojásfehérjét felverjük (nem kell gőz fölött) 30 dkg porcukorral és egy csepp citromlével. Ezzel bevonjuk a kacsánkat.

    Tipp:

    Csőrét piros színezővel színezzük be. Az én kacsámnak a szeme szegfűszegből készült.
    A kókuszreszeléket zöld ételszínezővel beszínezzük, elterítjük a kacsa alatt és kirakjuk virággal (virágos rét):).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá