Kacsa süti recept
Elkészítése:
A 6 tojásos piskótát a szokásos módon elkészítjük és közepes tepsiben, sütőpapírral kibélelve megsütjük. Közben elkészítjük a pudingot a 3 dl tejjel és kihűtjük. Miután a piskóta kihűlt, lehúzzuk róla a sütőpapírt és 2 db kacsa formát vágunk belőle + egy szárnyát. A kihűlt pudinggal összeragasztjuk a kacsát és rákenjük pudinggal a szárnyát is. Elkészítjük a mázat: a 2 tojásfehérjét felverjük (nem kell gőz fölött) 30 dkg porcukorral és egy csepp citromlével. Ezzel bevonjuk a kacsánkat.
Tipp:
Csőrét piros színezővel színezzük be. Az én kacsámnak a szeme szegfűszegből készült.
A kókuszreszeléket zöld ételszínezővel beszínezzük, elterítjük a kacsa alatt és kirakjuk virággal (virágos rét):).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

