Hozzávalók:
Krémhez:
Bevonathoz:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A 6 tojásos piskótát a szokásos módon elkészítjük és közepes tepsiben, sütőpapírral kibélelve megsütjük. Közben elkészítjük a pudingot a 3 dl tejjel és kihűtjük. Miután a piskóta kihűlt, lehúzzuk róla a sütőpapírt és 2 db kacsa formát vágunk belőle + egy szárnyát. A kihűlt pudinggal összeragasztjuk a kacsát és rákenjük pudinggal a szárnyát is. Elkészítjük a mázat: a 2 tojásfehérjét felverjük (nem kell gőz fölött) 30 dkg porcukorral és egy csepp citromlével. Ezzel bevonjuk a kacsánkat.
Csőrét piros színezővel színezzük be. Az én kacsámnak a szeme szegfűszegből készült.
A kókuszreszeléket zöld ételszínezővel beszínezzük, elterítjük a kacsa alatt és kirakjuk virággal (virágos rét):).