Kacsa süti

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 6 db tojásból piskóta

Krémhez:

  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 ek. kristálycukor

Bevonathoz:

  • 2 db tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor
  • pici citromlé

Díszítéshez:

  • kókuszreszelék
  • zöld ételszínezék
  • marcipánvirágok

Elkészítése:
A 6 tojásos piskótát a szokásos módon elkészítjük és közepes tepsiben, sütőpapírral kibélelve megsütjük. Közben elkészítjük a pudingot a 3 dl tejjel és kihűtjük. Miután a piskóta kihűlt, lehúzzuk róla a sütőpapírt és 2 db kacsa formát vágunk belőle + egy szárnyát. A kihűlt pudinggal összeragasztjuk a kacsát és rákenjük pudinggal a szárnyát is. Elkészítjük a mázat: a 2 tojásfehérjét felverjük (nem kell gőz fölött) 30 dkg porcukorral és egy csepp citromlével. Ezzel bevonjuk a kacsánkat.

Tipp:

Csőrét piros színezővel színezzük be. Az én kacsámnak a szeme szegfűszegből készült.
A kókuszreszeléket zöld ételszínezővel beszínezzük, elterítjük a kacsa alatt és kirakjuk virággal (virágos rét):).