Hot Dog recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dl langyos tej
- 1 tk cukor
- 5 dkg élesztő
- 1 dl olaj
- 2-3 tk só
- olvasztott vaj a tészta megkenéséhez és egy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- virsli
- mustár
- ketchup
- majonéz
Elkészítése:
A tejet megmelegítjük, beletesszük a cukrot majd az élesztőt megfuttatjuk benne, ez nagyjából 5 perc.
A liszthez hozzáadjuk a sót, majd a tejet az élesztővel végül az olajat. Jól összegyúrjuk. Kb. fél óráig letakarva pihentetjük, addig a tészta a duplájára fog dagadni.
A tészta elkészítése a kreativitásunkra van bízva. A kutyához egy kisebb téglalapot nyújtunk, megkenjük a mustárral, ketchuppel és majonézzel, majd ráhelyezünk egy virslit. Ezt becsomagoljuk. Lábainak kisebb hurkákat gyúrunk és alulról “rögzítjük”. A füléhez egy nagyobb darab nudlit gyúrunk és a tészta tetejére nyomkodjuk. Megkenjük tojással és mehet az előmelegített sütőbe. Díszíteni a sütés után lehet. Nálunk uborka és bors volt a szeme, az orra pedig olíva bogyó.
Gyereknapra kitűnő reggeli a lurkóknak.
Tipp:
a tészta adagja több kutyusra elég, attól függően, hogy mekkorákat készítünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »