Hot Dog recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dl langyos tej
- 1 tk cukor
- 5 dkg élesztő
- 1 dl olaj
- 2-3 tk só
- olvasztott vaj a tészta megkenéséhez és egy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- virsli
- mustár
- ketchup
- majonéz
Elkészítése:
A tejet megmelegítjük, beletesszük a cukrot majd az élesztőt megfuttatjuk benne, ez nagyjából 5 perc.
A liszthez hozzáadjuk a sót, majd a tejet az élesztővel végül az olajat. Jól összegyúrjuk. Kb. fél óráig letakarva pihentetjük, addig a tészta a duplájára fog dagadni.
A tészta elkészítése a kreativitásunkra van bízva. A kutyához egy kisebb téglalapot nyújtunk, megkenjük a mustárral, ketchuppel és majonézzel, majd ráhelyezünk egy virslit. Ezt becsomagoljuk. Lábainak kisebb hurkákat gyúrunk és alulról “rögzítjük”. A füléhez egy nagyobb darab nudlit gyúrunk és a tészta tetejére nyomkodjuk. Megkenjük tojással és mehet az előmelegített sütőbe. Díszíteni a sütés után lehet. Nálunk uborka és bors volt a szeme, az orra pedig olíva bogyó.
Gyereknapra kitűnő reggeli a lurkóknak.
Tipp:
a tészta adagja több kutyusra elég, attól függően, hogy mekkorákat készítünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »