Hamis túrós recept
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
- 7 ek cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg fodros tészta
- 4 dl kefír
- 2 dl tejföl
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg mazsola
- 1/2 liter tej
- 1 citrom
Elkészítése:
A tésztát beleszórjuk a tepsibe anélkül, hogy kikennénk bármiféle zsiradékkal vagy sütőpapírt tennénk alá.
A tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tejet, kefírt, tejfölt és jól összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a vaníliás cukrot, citrom lereszelt héját és kifacsart levét is, végül a mazsolát is beleforgatjuk.
A tejes-tojásos keveréket a tésztára öntjük és 180 fokon addig sütjük, amíg a tészta beissza a nedvességet és megpuhul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









