Hamis túrós recept

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
- 7 ek cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg fodros tészta
- 4 dl kefír
- 2 dl tejföl
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg mazsola
- 1/2 liter tej
- 1 citrom
Elkészítése:
A tésztát beleszórjuk a tepsibe anélkül, hogy kikennénk bármiféle zsiradékkal vagy sütőpapírt tennénk alá.
A tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tejet, kefírt, tejfölt és jól összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a vaníliás cukrot, citrom lereszelt héját és kifacsart levét is, végül a mazsolát is beleforgatjuk.
A tejes-tojásos keveréket a tésztára öntjük és 180 fokon addig sütjük, amíg a tészta beissza a nedvességet és megpuhul.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »