Hamis túrós recept

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
- 7 ek cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg fodros tészta
- 4 dl kefír
- 2 dl tejföl
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg mazsola
- 1/2 liter tej
- 1 citrom
Elkészítése:
A tésztát beleszórjuk a tepsibe anélkül, hogy kikennénk bármiféle zsiradékkal vagy sütőpapírt tennénk alá.
A tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tejet, kefírt, tejfölt és jól összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a vaníliás cukrot, citrom lereszelt héját és kifacsart levét is, végül a mazsolát is beleforgatjuk.
A tejes-tojásos keveréket a tésztára öntjük és 180 fokon addig sütjük, amíg a tészta beissza a nedvességet és megpuhul.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »