Habos-pudingos piskóta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- 4 ek liszt
- 0,5 kávéskanál szódabikarbóna
- olaj a forma kikenéséhez
- zsemlemorzsa a forma szórásához
Pudinghoz:
- 4 dl tej
- 1 csomag étcsokoládés főzős pudingpor
- 3-4 ek cukor
Tetejére:
- 2 ek fekete ribizlilekvár
- 2 dl habtejszín
Elkészítés:
A tojásokat egyben egy tálba ütjük, és hozzáadjuk a cukrot. Géppel jó habosra keverjük. Amikor szépen kifehéredik, hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát. Géppel tovább keverjük, hogy csomómentes legyen.
Egy gyümölcstorta formát ecsettel kiolajozunk, majd megszórjuk zsemlemorzsával. A tésztát beleöntjük a formába, és kicsit megütögetjük, hogy teljesen elsimuljon. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Rácsra borítjuk hűlni. A morzsa miatt szépen kijön a formából.
Még melegen gyorsan megkenjük a ribizlilekvárral.
A pudingot a csomagolás szerint elkészítjük 4 dl tejjel és a cukorral, majd hideg vízbe állítjuk a lábast és hűtjük. Közben kevergetjük, hogy ne bőrösödjön. A tejszínhabot felverjük keményre.
Ha a tészta és a puding is kihűlt, akkor összeállítjuk. A pudingot habverővel gyorsan átkeverjük, hogy ne legyen véletlen sem csomós. Majd a lekvár tetejére rákenjük.
A tetejére szépen rátesszük a tejszínhabot, és kész is. Nálunk nagyon gyorsan el is fogyott.
Tipp:
A piskótához mint írva van nem vertem külön fel a fehérjét, hanem egyben vertem fel a tojást. A képen látszik szépen feljött így is, és könnyű tésztát kaptam. Ha ilyen fajta tésztát készítek, akkor nagyon jó hozzá ez a fajta sütés.