Habos-pudingos piskóta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 ek cukor
- 4 ek liszt
- 0,5 kávéskanál szódabikarbóna
- olaj a forma kikenéséhez
- zsemlemorzsa a forma szórásához
Pudinghoz:
- 4 dl tej
- 1 csomag étcsokoládés főzős pudingpor
- 3-4 ek cukor
Tetejére:
- 2 ek fekete ribizlilekvár
- 2 dl habtejszín
Elkészítés:
A tojásokat egyben egy tálba ütjük, és hozzáadjuk a cukrot. Géppel jó habosra keverjük. Amikor szépen kifehéredik, hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát. Géppel tovább keverjük, hogy csomómentes legyen.
Egy gyümölcstorta formát ecsettel kiolajozunk, majd megszórjuk zsemlemorzsával. A tésztát beleöntjük a formába, és kicsit megütögetjük, hogy teljesen elsimuljon. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Rácsra borítjuk hűlni. A morzsa miatt szépen kijön a formából.
Még melegen gyorsan megkenjük a ribizlilekvárral.
A pudingot a csomagolás szerint elkészítjük 4 dl tejjel és a cukorral, majd hideg vízbe állítjuk a lábast és hűtjük. Közben kevergetjük, hogy ne bőrösödjön. A tejszínhabot felverjük keményre.
Ha a tészta és a puding is kihűlt, akkor összeállítjuk. A pudingot habverővel gyorsan átkeverjük, hogy ne legyen véletlen sem csomós. Majd a lekvár tetejére rákenjük.
A tetejére szépen rátesszük a tejszínhabot, és kész is. Nálunk nagyon gyorsan el is fogyott.
Tipp:
A piskótához mint írva van nem vertem külön fel a fehérjét, hanem egyben vertem fel a tojást. A képen látszik szépen feljött így is, és könnyű tésztát kaptam. Ha ilyen fajta tésztát készítek, akkor nagyon jó hozzá ez a fajta sütés.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

