Gomba (sütés nélkül) recept

Hozzávalók:
- 1 csomag babapiskóta
Tésztába:
- 50 dkg. darált keksz
- 1 cs margarin
- 20 dkg. darált dió
- Pici sütőrum
- Krémhez:
- 10 dkg. vaj
- 15 dkg. porcukor
Mázhoz:
- 15 dkg. margarin
- 15 dkg. cukor
- 2-3 evőkanál kakaó
- 4 evőkanál tej.
Forgatáshoz:
- 10 dkg. kókusz.
Elkészítése:
Először kikeverjük a krémet jó habosra.
A tésztához valókat jól összegyúrjuk, hogy a massza formázható legyen. Ha szükséges tejet tehetünk hozzá. Nagyobb dió nagyságú gombócokat formázunk belőle, és a közepébe lyukat nyomunk, majd a babapiskótát kettétördeljük, így a fél piskótát a krémbe mártjuk és beleszúrjuk a kekszgolyóba.
A máz hozzávalóit forrpontig hevítjük. Tűzről levéve a gombafejeket belemártogatjuk, majd a kókusz reszelékbe forgatjuk. Kb. 30 db lesz belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »