Gomba (sütés nélkül)

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 csomag babapiskóta

Tésztába:

  • 50 dkg. darált keksz
  • 1 cs margarin
  • 20 dkg. darált dió
  • Pici sütőrum
  • Krémhez:
  • 10 dkg. vaj
  • 15 dkg. porcukor

Mázhoz:

  • 15 dkg. margarin
  • 15 dkg. cukor
  • 2-3 evőkanál kakaó
  • 4 evőkanál tej.

Forgatáshoz:

  • 10 dkg. kókusz.

Elkészítése:
Először kikeverjük a krémet jó habosra.
A tésztához valókat jól összegyúrjuk, hogy a massza formázható legyen. Ha szükséges tejet tehetünk hozzá. Nagyobb dió nagyságú gombócokat formázunk belőle, és a közepébe lyukat nyomunk, majd a babapiskótát kettétördeljük, így a fél piskótát a krémbe mártjuk és beleszúrjuk a kekszgolyóba.
A máz hozzávalóit forrpontig hevítjük. Tűzről levéve a gombafejeket belemártogatjuk, majd a kókusz reszelékbe forgatjuk. Kb. 30 db lesz belőle.