Fasírt gombás-tejfölös burgonyával recept

Hozzávalók:
Fasírthoz:
- 1/2 kg darált hús
- 2 db zsemle
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej vöröshagyma
- só,bors,piros fűszerpaprika
- 2 ek liszt,zsemlemorzsa
Burgonyához:
- 1 kg burgonya
- 1 tasak gomba levespor
- 1 nagy tejföl,2 dl tej
- 1 dl étolaj,só
Elkészítése:
Fasírtot szokásos módon elkészítjük. Golyókat formálunk belőle ,zsemlemorzsába megforgatjuk és olajba kisütjük. Burgonyát héjában megfőzzük ,majd megpucoljuk és felkarikázzuk. Kiolajozott tepsibe tesszük.Levesport a tejbe csomómentesre keverjük,hozzáadjuk a tejfölt és az olajat. Sózzuk majd az egészet a krumplira öntjük. Előmelegített sütőbe sütjük.
Fasírtgolyókból \”rákot készítettem\”paprikacsíkokból vannak a lábai,majonéz és olívabogyó a szemei.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »