Fasírt gombás-tejfölös burgonyával recept

Hozzávalók:
Fasírthoz:
- 1/2 kg darált hús
- 2 db zsemle
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej vöröshagyma
- só,bors,piros fűszerpaprika
- 2 ek liszt,zsemlemorzsa
Burgonyához:
- 1 kg burgonya
- 1 tasak gomba levespor
- 1 nagy tejföl,2 dl tej
- 1 dl étolaj,só
Elkészítése:
Fasírtot szokásos módon elkészítjük. Golyókat formálunk belőle ,zsemlemorzsába megforgatjuk és olajba kisütjük. Burgonyát héjában megfőzzük ,majd megpucoljuk és felkarikázzuk. Kiolajozott tepsibe tesszük.Levesport a tejbe csomómentesre keverjük,hozzáadjuk a tejfölt és az olajat. Sózzuk majd az egészet a krumplira öntjük. Előmelegített sütőbe sütjük.
Fasírtgolyókból \”rákot készítettem\”paprikacsíkokból vannak a lábai,majonéz és olívabogyó a szemei.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »