Fasírt gombás-tejfölös burgonyával recept
Hozzávalók:
Fasírthoz:
- 1/2 kg darált hús
- 2 db zsemle
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 fej vöröshagyma
- só,bors,piros fűszerpaprika
- 2 ek liszt,zsemlemorzsa
Burgonyához:
- 1 kg burgonya
- 1 tasak gomba levespor
- 1 nagy tejföl,2 dl tej
- 1 dl étolaj,só
Elkészítése:
Fasírtot szokásos módon elkészítjük. Golyókat formálunk belőle ,zsemlemorzsába megforgatjuk és olajba kisütjük. Burgonyát héjában megfőzzük ,majd megpucoljuk és felkarikázzuk. Kiolajozott tepsibe tesszük.Levesport a tejbe csomómentesre keverjük,hozzáadjuk a tejfölt és az olajat. Sózzuk majd az egészet a krumplira öntjük. Előmelegített sütőbe sütjük.
Fasírtgolyókból \”rákot készítettem\”paprikacsíkokból vannak a lábai,majonéz és olívabogyó a szemei.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

