Fasírt gombás-tejfölös burgonyával recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Fasírthoz:
- 1/2 kg darált hús
- 2 db zsemle
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej vöröshagyma
- só,bors,piros fűszerpaprika
- 2 ek liszt,zsemlemorzsa
Burgonyához:
- 1 kg burgonya
- 1 tasak gomba levespor
- 1 nagy tejföl,2 dl tej
- 1 dl étolaj,só
Elkészítése:
Fasírtot szokásos módon elkészítjük. Golyókat formálunk belőle ,zsemlemorzsába megforgatjuk és olajba kisütjük. Burgonyát héjában megfőzzük ,majd megpucoljuk és felkarikázzuk. Kiolajozott tepsibe tesszük.Levesport a tejbe csomómentesre keverjük,hozzáadjuk a tejfölt és az olajat. Sózzuk majd az egészet a krumplira öntjük. Előmelegített sütőbe sütjük.
Fasírtgolyókból \”rákot készítettem\”paprikacsíkokból vannak a lábai,majonéz és olívabogyó a szemei.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.