Fasírt gombás-tejfölös burgonyával recept

Hozzávalók:
Fasírthoz:
- 1/2 kg darált hús
- 2 db zsemle
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej vöröshagyma
- só,bors,piros fűszerpaprika
- 2 ek liszt,zsemlemorzsa
Burgonyához:
- 1 kg burgonya
- 1 tasak gomba levespor
- 1 nagy tejföl,2 dl tej
- 1 dl étolaj,só
Elkészítése:
Fasírtot szokásos módon elkészítjük. Golyókat formálunk belőle ,zsemlemorzsába megforgatjuk és olajba kisütjük. Burgonyát héjában megfőzzük ,majd megpucoljuk és felkarikázzuk. Kiolajozott tepsibe tesszük.Levesport a tejbe csomómentesre keverjük,hozzáadjuk a tejfölt és az olajat. Sózzuk majd az egészet a krumplira öntjük. Előmelegített sütőbe sütjük.
Fasírtgolyókból \”rákot készítettem\”paprikacsíkokból vannak a lábai,majonéz és olívabogyó a szemei.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »