Fahéjas-ropogós leveles recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
40 db-hoz
- 500 g fagyasztott leveles tészta
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Fahéjas feltét:
- 2 ek kristálycukor
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 kisebb savanykás alma
Karamellízalt gyümölcs feltét:
- 2 db banán
- 5-6 szem eper
- 3 ek virágméz
- 2 ek habtejszín
- 1 ek vaj
- tálaláshoz bazsalikom levelek
Elkészítése:
Sütőt előmelegítjük 200 fokra, 2 nagy tepsit sütőpapírral bélelünk.
Mindkét “gyümölcsös verzió” ízlett a csemetéknek, ezért rád bízom melyiket próbálod ki.
Karamellízalt gyümölcsökhöz egy serpenyőben mézet és -vajat hevítünk, erre a már buborékot vető egyvelegre tesszük rá a banán és eper szeleteket. A gyümölcsök mindkét oldalát hagytam párolódni a forró szirupban, majd
tejszínt hozzá keverve, egészen sűrű, illatos gyümölcs mártás kerekedett belőle-félre tettem felhasználásig. (Tálalásnál a friss bazsalikom levélkék mennyei ízt kölcsönöznek minden egyes falatnak !)
Leveles tésztát “félig” kiolvasztjuk és éles késsel 2-3 mm széles szeleteket vágunk belőle, amit egymástól egy kissé távolabb elhelyezve, tepsibe sorakoztatjuk. Felvert tojással lekenjük és fahéjas cukorral hintve 6-8 perc alatt ropogósra és aranybarnára sütjük.
vagy
A tészta szeleteket, szintén tojással kenjük, majd almából vékony szeleteket vágunk, fahéjas cukorba mártjuk és a tészta szeletekre fektetjük.
10-12 perc sütés után, illatos és csillogó süteményeket ropogtathatunk :D
Tipp:
Amennyiben tetszik, ajánlom mindkét verzió kipróbálását, sőőőt tovább fejlesztését, mert igen kevés idő ráfordítással, csábító finomságokat varázsolhatsz te is! :D
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »