Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas-ropogós leveles recept

Fahéjas-ropogós  leveles
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    40 db-hoz

    • 500 g fagyasztott leveles tészta
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    Fahéjas feltét:

    • 2 ek kristálycukor
    • 1 kk őrölt fahéj
    • 1 kisebb savanykás alma

    Karamellízalt gyümölcs feltét:

    • 2 db banán
    • 5-6 szem eper
    • 3 ek virágméz
    • 2 ek habtejszín
    • 1 ek vaj
    • tálaláshoz bazsalikom levelek

    Elkészítése:

    Sütőt előmelegítjük 200 fokra, 2 nagy tepsit sütőpapírral bélelünk.

    Mindkét “gyümölcsös verzió” ízlett a csemetéknek, ezért rád bízom melyiket próbálod ki.

    Karamellízalt gyümölcsökhöz egy serpenyőben mézet és -vajat hevítünk, erre a már buborékot vető egyvelegre tesszük rá a banán és eper szeleteket. A gyümölcsök mindkét oldalát hagytam párolódni a forró szirupban, majd
    tejszínt hozzá keverve, egészen sűrű, illatos gyümölcs mártás kerekedett belőle-félre tettem felhasználásig. (Tálalásnál a friss bazsalikom levélkék mennyei ízt kölcsönöznek minden egyes falatnak !)

    Leveles tésztát “félig” kiolvasztjuk és éles késsel 2-3 mm széles szeleteket vágunk belőle, amit egymástól egy kissé távolabb elhelyezve, tepsibe sorakoztatjuk. Felvert tojással lekenjük és fahéjas cukorral hintve 6-8 perc alatt ropogósra és aranybarnára sütjük.

    vagy

    A tészta szeleteket, szintén tojással kenjük, majd almából vékony szeleteket vágunk, fahéjas cukorba mártjuk és a tészta szeletekre fektetjük.

    10-12 perc sütés után, illatos és csillogó süteményeket ropogtathatunk :D

    Tipp:

    Amennyiben tetszik, ajánlom mindkét verzió kipróbálását, sőőőt tovább fejlesztését, mert igen kevés idő ráfordítással, csábító finomságokat varázsolhatsz te is! :D

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá