Fahéjas-ropogós leveles recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
40 db-hoz
- 500 g fagyasztott leveles tészta
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Fahéjas feltét:
- 2 ek kristálycukor
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 kisebb savanykás alma
Karamellízalt gyümölcs feltét:
- 2 db banán
- 5-6 szem eper
- 3 ek virágméz
- 2 ek habtejszín
- 1 ek vaj
- tálaláshoz bazsalikom levelek
Elkészítése:
Sütőt előmelegítjük 200 fokra, 2 nagy tepsit sütőpapírral bélelünk.
Mindkét “gyümölcsös verzió” ízlett a csemetéknek, ezért rád bízom melyiket próbálod ki.
Karamellízalt gyümölcsökhöz egy serpenyőben mézet és -vajat hevítünk, erre a már buborékot vető egyvelegre tesszük rá a banán és eper szeleteket. A gyümölcsök mindkét oldalát hagytam párolódni a forró szirupban, majd
tejszínt hozzá keverve, egészen sűrű, illatos gyümölcs mártás kerekedett belőle-félre tettem felhasználásig. (Tálalásnál a friss bazsalikom levélkék mennyei ízt kölcsönöznek minden egyes falatnak !)
Leveles tésztát “félig” kiolvasztjuk és éles késsel 2-3 mm széles szeleteket vágunk belőle, amit egymástól egy kissé távolabb elhelyezve, tepsibe sorakoztatjuk. Felvert tojással lekenjük és fahéjas cukorral hintve 6-8 perc alatt ropogósra és aranybarnára sütjük.
vagy
A tészta szeleteket, szintén tojással kenjük, majd almából vékony szeleteket vágunk, fahéjas cukorba mártjuk és a tészta szeletekre fektetjük.
10-12 perc sütés után, illatos és csillogó süteményeket ropogtathatunk :D
Tipp:
Amennyiben tetszik, ajánlom mindkét verzió kipróbálását, sőőőt tovább fejlesztését, mert igen kevés idő ráfordítással, csábító finomságokat varázsolhatsz te is! :D