Fahéjas-ropogós leveles recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
40 db-hoz
- 500 g fagyasztott leveles tészta
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Fahéjas feltét:
- 2 ek kristálycukor
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 kisebb savanykás alma
Karamellízalt gyümölcs feltét:
- 2 db banán
- 5-6 szem eper
- 3 ek virágméz
- 2 ek habtejszín
- 1 ek vaj
- tálaláshoz bazsalikom levelek
Elkészítése:
Sütőt előmelegítjük 200 fokra, 2 nagy tepsit sütőpapírral bélelünk.
Mindkét “gyümölcsös verzió” ízlett a csemetéknek, ezért rád bízom melyiket próbálod ki.
Karamellízalt gyümölcsökhöz egy serpenyőben mézet és -vajat hevítünk, erre a már buborékot vető egyvelegre tesszük rá a banán és eper szeleteket. A gyümölcsök mindkét oldalát hagytam párolódni a forró szirupban, majd
tejszínt hozzá keverve, egészen sűrű, illatos gyümölcs mártás kerekedett belőle-félre tettem felhasználásig. (Tálalásnál a friss bazsalikom levélkék mennyei ízt kölcsönöznek minden egyes falatnak !)
Leveles tésztát “félig” kiolvasztjuk és éles késsel 2-3 mm széles szeleteket vágunk belőle, amit egymástól egy kissé távolabb elhelyezve, tepsibe sorakoztatjuk. Felvert tojással lekenjük és fahéjas cukorral hintve 6-8 perc alatt ropogósra és aranybarnára sütjük.
vagy
A tészta szeleteket, szintén tojással kenjük, majd almából vékony szeleteket vágunk, fahéjas cukorba mártjuk és a tészta szeletekre fektetjük.
10-12 perc sütés után, illatos és csillogó süteményeket ropogtathatunk :D
Tipp:
Amennyiben tetszik, ajánlom mindkét verzió kipróbálását, sőőőt tovább fejlesztését, mert igen kevés idő ráfordítással, csábító finomságokat varázsolhatsz te is! :D
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »