Fahéjas-ropogós leveles

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
40 db-hoz

  • 500 g fagyasztott leveles tészta
  • 1 tojás a kenéshez

Fahéjas feltét:

  • 2 ek kristálycukor
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1 kisebb savanykás alma

Karamellízalt gyümölcs feltét:

  • 2 db banán
  • 5-6 szem eper
  • 3 ek virágméz
  • 2 ek habtejszín
  • 1 ek vaj
  • tálaláshoz bazsalikom levelek

Elkészítése:

Sütőt előmelegítjük 200 fokra, 2 nagy tepsit sütőpapírral bélelünk.

Mindkét “gyümölcsös verzió” ízlett a csemetéknek, ezért rád bízom melyiket próbálod ki.

Karamellízalt gyümölcsökhöz egy serpenyőben mézet és -vajat hevítünk, erre a már buborékot vető egyvelegre tesszük rá a banán és eper szeleteket. A gyümölcsök mindkét oldalát hagytam párolódni a forró szirupban, majd
tejszínt hozzá keverve, egészen sűrű, illatos gyümölcs mártás kerekedett belőle-félre tettem felhasználásig. (Tálalásnál a friss bazsalikom levélkék mennyei ízt kölcsönöznek minden egyes falatnak !)

Leveles tésztát “félig” kiolvasztjuk és éles késsel 2-3 mm széles szeleteket vágunk belőle, amit egymástól egy kissé távolabb elhelyezve, tepsibe sorakoztatjuk. Felvert tojással lekenjük és fahéjas cukorral hintve 6-8 perc alatt ropogósra és aranybarnára sütjük.

vagy

A tészta szeleteket, szintén tojással kenjük, majd almából vékony szeleteket vágunk, fahéjas cukorba mártjuk és a tészta szeletekre fektetjük.

10-12 perc sütés után, illatos és csillogó süteményeket ropogtathatunk :D

Tipp:

Amennyiben tetszik, ajánlom mindkét verzió kipróbálását, sőőőt tovább fejlesztését, mert igen kevés idő ráfordítással, csábító finomságokat varázsolhatsz te is! :D