Csupa csoki recept
Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 dl natúr joghurt
- 3 dl porcukor
- 3 dl liszt
- 1 dl étolaj
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
- 2 púpos evőkanál kakaópor
A csokimázhoz:
- 15 dkg étcsokoládé
- 5 evőkanál tej
- 5 lapos evőkanál cukor
- 4 dkg vaj
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
Egy nagy tálban a tojásokat elkeverjük a porcukorral, az étolajjal, hozzáadjuk a kakaóport, a szódabikarbónát, majd felváltva a lisztet és a joghurtot. Egy közepes méretű sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd kb 30 percig sütjük (tűpróbát végezzünk).
Amíg a tészta sül, addig elkészítjük a csokimázat. Egy tálban gőz fölött a csokit a tejjel és a cukorral elkeverjük, míg teljesen felolvad a csoki, aztán levesszük a tűzről és a vajat felolvasztjuk a forró csokiban.
A megsült tésztát a tepsiben hagyjuk, ráöntjük a csokimázat, jól megszurkáljuk villával, hogy a csoki beszivárogjon a tészta belsejébe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

