Csupa csoki recept
Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 dl natúr joghurt
- 3 dl porcukor
- 3 dl liszt
- 1 dl étolaj
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
- 2 púpos evőkanál kakaópor
A csokimázhoz:
- 15 dkg étcsokoládé
- 5 evőkanál tej
- 5 lapos evőkanál cukor
- 4 dkg vaj
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
Egy nagy tálban a tojásokat elkeverjük a porcukorral, az étolajjal, hozzáadjuk a kakaóport, a szódabikarbónát, majd felváltva a lisztet és a joghurtot. Egy közepes méretű sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd kb 30 percig sütjük (tűpróbát végezzünk).
Amíg a tészta sül, addig elkészítjük a csokimázat. Egy tálban gőz fölött a csokit a tejjel és a cukorral elkeverjük, míg teljesen felolvad a csoki, aztán levesszük a tűzről és a vajat felolvasztjuk a forró csokiban.
A megsült tésztát a tepsiben hagyjuk, ráöntjük a csokimázat, jól megszurkáljuk villával, hogy a csoki beszivárogjon a tészta belsejébe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

