Csirkés hidegtál recept
Hozzávalók:
- 1 kg francia saláta zöldségkeverék
- 0,5 tubus nagy majonéz
- 0,5 pohár nagy tejföl
- 2 ek. mustár
- 1 tk. citromlé
- só
- őrölt fekete bors
- 6 szelet sonkaszalámi
- 4 db főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 db savanyú uborka
- 1 db savanyú, piros színű paprika
Elkészítése:
A zöldségeket sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A majonézt a tejföllel, mustárral, citromlével összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, a zöldséggel összekeverjük, majd egy tálba egyengetjük. 3 db főtt tojást kettévágunk, a sárgáját kivájjuk és összekeverjük egy kicsi majonézzel, tejföllel, mustárral, majd a fehérjét ezzel a masszával megtöltjük. Salátaalapra tesszük, minden tojás közé teszünk egy összehajtott sonkát. Savanyú uborkából virágokat vágunk ki és a tojásokra helyezzük. A 4. tojásból csirkét formázunk: cikk-cakk alakban kettévágjuk, sárgáját kivesszük és a masszával betöltjük. Kalapját ráhelyezzük. Pirospaprikából vágunk neki taréjt és csőrt. Egész bors pedig a szemei:)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

