Hozzávalók:
Elkészítése:
A zöldségeket sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A majonézt a tejföllel, mustárral, citromlével összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, a zöldséggel összekeverjük, majd egy tálba egyengetjük. 3 db főtt tojást kettévágunk, a sárgáját kivájjuk és összekeverjük egy kicsi majonézzel, tejföllel, mustárral, majd a fehérjét ezzel a masszával megtöltjük. Salátaalapra tesszük, minden tojás közé teszünk egy összehajtott sonkát. Savanyú uborkából virágokat vágunk ki és a tojásokra helyezzük. A 4. tojásból csirkét formázunk: cikk-cakk alakban kettévágjuk, sárgáját kivesszük és a masszával betöltjük. Kalapját ráhelyezzük. Pirospaprikából vágunk neki taréjt és csőrt. Egész bors pedig a szemei:)