Csibe kalács recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 dl tej
- 6 dkg cukor
- 3 dkg élesztő
- 1cs vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- fél citrom héja lereszelve
Elkészítése:
A tejet,az élesztőt 1 csipet cukorral és 1 evőkanál liszttel elkeverek,majd felfuttatok.A lisztet a cukrot,a vaníliás cukrot,a sót,a tojássárgákat,a vaníliáscukrot és a megkelt kovászt összedagasztom majd kelesztem. Ha megkelt a tészta,6 rudat sodrok belőle.A rúdból 1 hurkot (görcsöt)kötök.A felső vége lesz a csibe feje,az alsó végét pedig késsel picit bevágom.Tojással lekenem a csibéket.Szemnek 2 mazsolát,csőrnek 1 tökmagot teszek.Előmelegített sütőben szép sárgára sütöm a 6 csibét. A tepsibe távol rakom őket,mert néha egész nagyra megnőnek.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.