Csibe kalács recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 dl tej
- 6 dkg cukor
- 3 dkg élesztő
- 1cs vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- fél citrom héja lereszelve
Elkészítése:
A tejet,az élesztőt 1 csipet cukorral és 1 evőkanál liszttel elkeverek,majd felfuttatok.A lisztet a cukrot,a vaníliás cukrot,a sót,a tojássárgákat,a vaníliáscukrot és a megkelt kovászt összedagasztom majd kelesztem. Ha megkelt a tészta,6 rudat sodrok belőle.A rúdból 1 hurkot (görcsöt)kötök.A felső vége lesz a csibe feje,az alsó végét pedig késsel picit bevágom.Tojással lekenem a csibéket.Szemnek 2 mazsolát,csőrnek 1 tökmagot teszek.Előmelegített sütőben szép sárgára sütöm a 6 csibét. A tepsibe távol rakom őket,mert néha egész nagyra megnőnek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »