Csibe kalács

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 6 dkg cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 1cs vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 4 tojássárgája
  • fél citrom héja lereszelve

Elkészítése:
A tejet,az élesztőt 1 csipet cukorral és 1 evőkanál liszttel elkeverek,majd felfuttatok.A lisztet a cukrot,a vaníliás cukrot,a sót,a tojássárgákat,a vaníliáscukrot és a megkelt kovászt összedagasztom majd kelesztem. Ha megkelt a tészta,6 rudat sodrok belőle.A rúdból 1 hurkot (görcsöt)kötök.A felső vége lesz a csibe feje,az alsó végét pedig késsel picit bevágom.Tojással lekenem a csibéket.Szemnek 2 mazsolát,csőrnek 1 tökmagot teszek.Előmelegített sütőben szép sárgára sütöm a 6 csibét. A tepsibe távol rakom őket,mert néha egész nagyra megnőnek.