Bundás alma recept

Hozzávalók:
- 3 nagyobb alma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl tej
- 1 dl víz (szénsavmentes)
- csipet só
- 1 késhegynyi sütőpor
- 10-12 dkg liszt
- 1 tkcukor
- kb 2 dl olaj a sütéshez
- tálaláshoz 2 ek porcukor és 1 kk őrölt fahéj
Elkészítése:
Azzal kezdjük, hogy az alma és az olaj kivételével a hozzávalókból sűrű palacsintatésztát keverünk. Lehet, hogy a lisztből kicsit több kell majd, a lényeg, hogy “masszívabb” legyen a tészta, mint amikor sima palacsintát sütünk. Ha készen van, tegyük félre pár percre pihenni.
Közben mossuk és hámozzuk meg az almákat, szúrjuk ki a megfelelő eszközzel a magházat a közepéről, majd vágjuk egy centis szeletekre a gyümölcsöt.
Melegítsük fel az olajat. Ha már elég meleg, de nem forró, akkor az almaszeletekből párat mártsunk a masszába, és óvatosan tegyük az olajba. Arra figyeljünk, hogy a sütőpor miatt kicsit meg fog nőni rajtuk a bunda, nem kellene, hogy összesüljenek a karikák. Közepes lángnál ne süssük nagyobbon, mert nem csak az a célunk, hogy a bunda barna legyen, hanem szeretnénk, ha az almák is puhulnának alatta egy kicsit.
Amikor már mindkét oldaluk szép szint kap és a villa is könnyen beleszalad, szedjük papírtörlőre az alaposan lecsepegtetett bundás almákat, hogy a felesleges olajat legyen ami felszívja.
Utána mehetnek tányérra, ahol megszórjuk őket pici fahéjas porcukorral.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »