Bundás alma recept
Hozzávalók:
- 3 nagyobb alma
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl tej
- 1 dl víz (szénsavmentes)
- csipet só
- 1 késhegynyi sütőpor
- 10-12 dkg liszt
- 1 tkcukor
- kb 2 dl olaj a sütéshez
- tálaláshoz 2 ek porcukor és 1 kk őrölt fahéj
Elkészítése:
Azzal kezdjük, hogy az alma és az olaj kivételével a hozzávalókból sűrű palacsintatésztát keverünk. Lehet, hogy a lisztből kicsit több kell majd, a lényeg, hogy “masszívabb” legyen a tészta, mint amikor sima palacsintát sütünk. Ha készen van, tegyük félre pár percre pihenni.
Közben mossuk és hámozzuk meg az almákat, szúrjuk ki a megfelelő eszközzel a magházat a közepéről, majd vágjuk egy centis szeletekre a gyümölcsöt.
Melegítsük fel az olajat. Ha már elég meleg, de nem forró, akkor az almaszeletekből párat mártsunk a masszába, és óvatosan tegyük az olajba. Arra figyeljünk, hogy a sütőpor miatt kicsit meg fog nőni rajtuk a bunda, nem kellene, hogy összesüljenek a karikák. Közepes lángnál ne süssük nagyobbon, mert nem csak az a célunk, hogy a bunda barna legyen, hanem szeretnénk, ha az almák is puhulnának alatta egy kicsit.
Amikor már mindkét oldaluk szép szint kap és a villa is könnyen beleszalad, szedjük papírtörlőre az alaposan lecsepegtetett bundás almákat, hogy a felesleges olajat legyen ami felszívja.
Utána mehetnek tányérra, ahol megszórjuk őket pici fahéjas porcukorral.