Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bundás alma recept

Bundás alma
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 nagyobb alma
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 dl tej
    • 1 dl víz (szénsavmentes)
    • csipet só
    • 1 késhegynyi sütőpor
    • 10-12 dkg liszt
    • 1 tkcukor
    • kb 2 dl olaj a sütéshez
    • tálaláshoz 2 ek porcukor és 1 kk őrölt fahéj

    Elkészítése:

    Azzal kezdjük, hogy az alma és az olaj kivételével a hozzávalókból sűrű palacsintatésztát keverünk. Lehet, hogy a lisztből kicsit több kell majd, a lényeg, hogy “masszívabb” legyen a tészta, mint amikor sima palacsintát sütünk. Ha készen van, tegyük félre pár percre pihenni.

    Közben mossuk és hámozzuk meg az almákat, szúrjuk ki a megfelelő eszközzel a magházat a közepéről, majd vágjuk egy centis szeletekre a gyümölcsöt.

    Melegítsük fel az olajat. Ha már elég meleg, de nem forró, akkor az almaszeletekből párat mártsunk a masszába, és óvatosan tegyük az olajba. Arra figyeljünk, hogy a sütőpor miatt kicsit meg fog nőni rajtuk a bunda, nem kellene, hogy összesüljenek a karikák. Közepes lángnál ne süssük nagyobbon, mert nem csak az a célunk, hogy a bunda barna legyen, hanem szeretnénk, ha az almák is puhulnának alatta egy kicsit.

    Amikor már mindkét oldaluk szép szint kap és a villa is könnyen beleszalad, szedjük papírtörlőre az alaposan lecsepegtetett bundás almákat, hogy a felesleges olajat legyen ami felszívja.

    Utána mehetnek tányérra, ahol megszórjuk őket pici fahéjas porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá