Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás táska kalácsból recept

Almás táska kalácsból
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 6-8 szelet kalács
    • 2 alma
    • 2-3 ek cukor (barna)
    • 1 kk fahéj vagy almás fűszerkeverék
    • kevés reszelt citromhéj
    • 2-3 ek vaníliás pudingpor vagy keményítő
    • 1 ek vaj

    Elkészítése:

    A meghámozott almát apró kockákra vágjuk. Egy kis edényben felolvasztjuk a vajat, majd belerakjuk az almát, a cukrot, a fűszereket és fedő pár perc alatt puhára pároljuk. A pudingport (vagy keményítőt) kikeverjük kevés vízzel, hozzáöntjük az almához és besűrítjük vele.

    A vékonyra szeletelt kalácsok egyik oldalát vékonyan megvajazzuk. Egy szelet kalácsot a vajas oldalával lefelé az előmelegített szendvicssütő lapjára helyezzük.

    Rákanalazzuk az almás tölteléket, majd befedjük újabb szelet kaláccsal, ezúttal a vajas felével felfelé. A sütőt összecsukjuk és aranybarnára sütjük.

    Porcukorral hintve tálaljuk melegen, frissen.

    Tipp:

    Ha megmaradt a kalács, ne dobd ki, csinálj belőle ilyen almás táskát szendvicssütőben.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá