Almás táska kalácsból recept
Hozzávalók:
- 6-8 szelet kalács
- 2 alma
- 2-3 ek cukor (barna)
- 1 kk fahéj vagy almás fűszerkeverék
- kevés reszelt citromhéj
- 2-3 ek vaníliás pudingpor vagy keményítő
- 1 ek vaj
Elkészítése:
A meghámozott almát apró kockákra vágjuk. Egy kis edényben felolvasztjuk a vajat, majd belerakjuk az almát, a cukrot, a fűszereket és fedő pár perc alatt puhára pároljuk. A pudingport (vagy keményítőt) kikeverjük kevés vízzel, hozzáöntjük az almához és besűrítjük vele.
A vékonyra szeletelt kalácsok egyik oldalát vékonyan megvajazzuk. Egy szelet kalácsot a vajas oldalával lefelé az előmelegített szendvicssütő lapjára helyezzük.
Rákanalazzuk az almás tölteléket, majd befedjük újabb szelet kaláccsal, ezúttal a vajas felével felfelé. A sütőt összecsukjuk és aranybarnára sütjük.
Porcukorral hintve tálaljuk melegen, frissen.
Tipp:
Ha megmaradt a kalács, ne dobd ki, csinálj belőle ilyen almás táskát szendvicssütőben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


