Almás táska kalácsból

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 6-8 szelet kalács
  • 2 alma
  • 2-3 ek cukor (barna)
  • 1 kk fahéj vagy almás fűszerkeverék
  • kevés reszelt citromhéj
  • 2-3 ek vaníliás pudingpor vagy keményítő
  • 1 ek vaj

Elkészítése:

A meghámozott almát apró kockákra vágjuk. Egy kis edényben felolvasztjuk a vajat, majd belerakjuk az almát, a cukrot, a fűszereket és fedő pár perc alatt puhára pároljuk. A pudingport (vagy keményítőt) kikeverjük kevés vízzel, hozzáöntjük az almához és besűrítjük vele.

A vékonyra szeletelt kalácsok egyik oldalát vékonyan megvajazzuk. Egy szelet kalácsot a vajas oldalával lefelé az előmelegített szendvicssütő lapjára helyezzük.

Rákanalazzuk az almás tölteléket, majd befedjük újabb szelet kaláccsal, ezúttal a vajas felével felfelé. A sütőt összecsukjuk és aranybarnára sütjük.

Porcukorral hintve tálaljuk melegen, frissen.

Tipp:

Ha megmaradt a kalács, ne dobd ki, csinálj belőle ilyen almás táskát szendvicssütőben.